luni , 18 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Dascălii din Prahova au învăţat în Islanda cum să-i atragă la şcoală pe tinerii cu situaţii de risc
FINLAND - "A pipeline of highly qualified, well-respected teachers in Finland work hard to help all students reach a basic level of achievement by the end of 9th grade." photo by Erin Richards Special education teacher Niina Halonen-Malliarakis helps student Aleksandr Mitrukov review for a math test at Vesala Comprehensive School, a middle school in Eastern Helsinki. Vesala serves a large population of low-income and immigrant students.

Dascălii din Prahova au învăţat în Islanda cum să-i atragă la şcoală pe tinerii cu situaţii de risc

 Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a organizat o vizită de lucru în Islanda, la Reycjavik, împreună cu Asociaţia Centrul de Resurse Apollo şi în parteneriat cu  Organizaţia Cursus Iceland. Vizita s-a derulat prin finanţarea activităţilor, iniţiativelor şi relaţiilor bilaterale în vederea facilitării contactului, schimbului şi transferului de cunoştinţe, experienţă şi bune practici între Promotorii de Proiect din România şi entităţi din statele Donatoare şi/sau organizaţii internaţionale, pe perioada de implementare a proiectelor, în valoare de 21661,92 lei.

Activitatea face parte din proiectul  ,,Centre de incluziune socio-profesională a tinerilor aflaţi în situaţie de risc”, proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, cu o valoare totală de 2,034,332.80 lei, implementat în perioada ianuarie 2016-decembrie 2017.

Vizita de lucru a fost organizata cu scopul de a facilita cooperarea romano-islandeza in domeniul formarii cadrelor didactice care lucreaza cu tineri aflati in situatie de risc. Specificul institutiei din Islanda vizeaza activitatile outdoor, activitati care atrag elevii si tinerii in scoala, care le oferă acestora un set de experienţe sociale necesare şi utile, prin folosirea judicioasă a timpului lor liber, prin crearea unor oportunităţi în vederea valorificării experienţelor de viaţă, într-un cadru mai flexibil şi deschis şi prin diversificarea mediilor de învăţare cotidiene. Gama largă de activităţi propuse şi posibilitatea fiecărui elev de a decide asupra participării, permit dezvoltarea competenţelor pentru viaţă  şi pregătirea tinerilor de a deveni cetăţeni activi. Pregatirea profesorilor in acest domeniu  si aplicarea metodelor de lucru outdoor la clasa vor asigura succesul tinerilor aflati in situatie de risc.

Principalele rezultate ale vizitei au fost: Asumarea bunelor practici in formarea cadrelor didactice, reciproc; Crearea unei platforme de lucru comuna, ca loc durabil de punere in aplicare a parteneriatelor si proiectelor viitoare, ca resursa de formare pentru profesori; Diseminarea rezultatelor printr-o conferinta de presa si direct catre scolile cu elevi aflati in situatie de risc.

comunicat de presa

Verifică şi

Şcolile se redeschid pe 8 februarie, doar dacă numărul îmbolnăvirilor de covid 19 nu va creşte iar

După ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că şcoala va reîncepe cu elevii în unităţile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *