marți , 24 noiembrie 2020
Acasă / Administratie / Bugetul TCE Ploieşti a trecut: societatea se scufundă, gratuităţile sociale au rămas!

Bugetul TCE Ploieşti a trecut: societatea se scufundă, gratuităţile sociale au rămas!

După ce s-au certat mai multe ore în şedinţa de data trecută, astăzi, consilierii locali ploieşteni au votat fără nicio discuţie bugetul de venituri şi cheltuieli al TCE Ploieşti. Societatea are datorii la bugetul de stat de peste 220.000 de euro însemnând dobânzi şi penalităţi care ar trebui plătite anul acesta. cu toate acestea, în buget e propune a se realiza investiții din venituri proprii ale societății în sumă de 2.719 mii lei pentru 2017.  La capitolul venituri, TCE estimează că va încasa din bilete şi abonamente 32.876 mii lei.

La Grupa de cheltuieli cu bunuri si servicii în anul 2017 este mai mare cu 109,4 %,fată de preliminatul anului 2016, înregistrand o valoare netă majorată de 2,13. Cauza principala este lipsa de disponibil bănesc din anul 2016, unde activitatea de exploatare a societatii s-a desfasurat in conditii de avarie.

Având în vedere faptul că pentru închiderea  exerciţiului financiar al anului 2016 se estimează  o pierdere de  5.757,0  mii lei, în fondul de salarii brute pentru 2017, nu sunt cuprinse:

– cresteri de salarii cu cel putin inflaţia anului  2017  aşa cum este prevăzut  in Legea bugetului de stat pe anul 2016  deoarece: creşterea câştigului mediu brut lunar pe salariat va fi corelată cu creşterea productivităţii muncii, conform prevederilor art.9 alin.3 din Ordonanţa Guvernului nr.26 / 2013”, această condiţie nefiind îndeplinită.

– sumele reprezentând drepturi conform prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă şi anume: prime cu ocazia sărbătorilor de Paşti şi Crăciun, zilele femeii şi transportatorului.

Fondul de salarii brute pentru anul 2017 este de 38.267 mii lei (37.810 mii lei + 457 mii lei), valoare estimată mai mică faţă de anul 2016 cu 3,3%, cu o valoare neta de  – 2,12.

Pentru acordarea protecției sociale de către Consiliul Local al Municipiului Ploiești anumitor categorii defavorizate de călători: pensionari cu venituri nete de până la 2100 de lei, inclusiv și persoane cu vârste de peste 65 de ani femei/70 de ani bărbați, fără venituri cu domiciliul în Municipiul Ploiești, elevi, studenți, veterani, eroi și luptători în revoluție,  s-a alocat suma de  34.873,6 mii lei.

În ceea ce privește transportul persoanelor cu dizabilități, la poziția subvenții de la ASSC, suma propusă şi care a trecut a fost de 4.700 mii lei.

Din prevederea bugetară aprobată pentru fiecare exercițiu financiar al SC TCE SA Ploiești de către Primăria  Municipiului Ploiești, se scade soldul aferent anului precedent  de exemplu  pentru anul 2017 se va scădea:

  • 392.744 lei reprezentând decontul întocmit pentru serviciul de transport public aferent lunii decembrie 2016;
  • 912.587 lei, sumă în litigiu cu Primăria Municipiului Ploiești, reprezentând TVA subvenții 2010 stabilite de către ANAF.

Prevederea bugetară estimată de către societate este strict pentru exercițiul financiar al anului curent, care nu trebuie  diminuată cu sumele neîncasate din anul precedent. Acest fenomen  se perpetuează de la an la an cu influențe negative asupra activității societății în sensul creșterii atât a volumului de plăți restante cât și a creanțelor restante, cu repercursiuni directe în realizarea criteriilor și obiectivelor de performanță  și a plăților către bugete ( a se vedea soldurile aferente anilor 2015 și 2016 care au înregistrat sume neâncasate pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie) .

Sumele primite pentru decontarea serviciului de transport public local de persoane, beneficiari de protecție socială conțin TVA.

Verifică şi

Ploieşti: Ziua Naţională a României, fără paradă, doar cu depuneri de coroane de flori

Primăria Ploieşti informează ploieştenii că manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României, în data de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *