miercuri , 21 martie 2018
Acasă / Afaceri / Afacerea viitorului. Un prahovean face maşini care consumă 2% combustibil-Video

Afacerea viitorului. Un prahovean face maşini care consumă 2% combustibil-Video

Imaginaţi-vă că maşina dumneavoastră ar consuma 2 % combustibil! Cu siguranţă ar fi o afacere atât pentru propriul buzunar, dar mai ales pentru mediul înconjurător. Aşa ceva este posibil, dar din păcate, proiectele nu sunt susţinute de autorităţi. Poate pentru că, aşa cum spunea inventatorul unor maşinuţe similare, Justin Capră, nu e momentul pentru asemenea invenţii. Multe industrii ar pica şi mulţi oameni ar rămâne fără locuri de muncă. Pe de altă parte, toţi a respira un aer mai curat, iar speranţa de viaţă a planetei noastre s-au mări considerabil.

Discipolul marelui inventator este un tânăr de doar 24 de ani. Rareş Zotescu din Filipeştii de Pădure este de meserie fizio-kinetoterapeut, dar de mic, alături de fratele său, meşterea prin atelierul tatălui.

Ştia deja să facă diverse îmbunătăţiri maşinilor care îi treceau prin mână când în viaţa sa a apărut Justin Capră.

Cei doi fraţi au devenit apropiaţi ai bătrânului inventator şi împreună cu acesta băteau în lung şi-n lat parcurile auto de dezmembrări pentru a aduce piesele necesare invenţiilor.

Au creat maşinuţe de tot felul care au în componenţa loc inclusiv lut turnat pe caroserie de plexiglas, toate fiind realizate din materiale reciclate de la alte maşini.

Din păcate, Rareş nu poate ieşi pe stradă cu niciuna dintre maşinuţe pentru că ar trebui omologate, iar omologarea costă mult.

Tatăl şi fii intenţionează să îşi apere dreptul de a circula cu prototipurile pe drumurile publice în instanţă, pentru că, spun ei, există o lege care permite acest lucru. Totodată, se gândesc să discute cu producătorii de maşini pentru a-şi pune invenţiile în practică, la scară largă. Doar aşa, spune Rareş, visul său ar deveni o afacere pentru el, dar şi pentru mediul înconjurător.

Verifică şi

Vrei să ai o afacere, dar nu ai banii de început? Uite aici soluţia!

Camera de Comerţ şi Industrie Prahova invită pe toţi cei interesaţi să înveţe cum să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *