luni , 17 februarie 2020
Acasă / Administratie / Aprobarea bugetului Ploieştiului a fost votată cu scandal

Aprobarea bugetului Ploieştiului a fost votată cu scandal

Consilieri locali ploieşteni au votat ieri, după îndelungi discuţii şi pauze care au durat peste şase ore, bugetul consolidat al oraşului. Dacă bugetele unor instituţii subordonate consiliului ca poliţia locală, Teatrul Toma Caragiu, RASP şi altele au trecut fără nicio problemă, când a venit vorba de votarea bugetului Clubului Sportiv Municipal, consilierii s-au poticnit.

Atât şeful Direcţiei Juridic, cât şi cel al Direcţiei Economic nu au fost de acord să pună viză de legalitate pe acest buget, având în vedere că raportul Curţii de Conturi Prahova a apreciat să plăţile din ultimii ani au fost făcute cu încălcarea legii şi că din bugetul local nu se poate asigura decât susţinerea sportului de masă, nu şi competiţiile la care participăă copiii care fac performanţă la CSM.

După mai multe pauze şi discuţii în contradictoriu foarte aprinse, cei doi directori au admis ca legală doar alocarea de salarii pentru antrenori, adică acea parte care intră în atribuţiile aleşilor locali. În continuare, însă, se pune problema cu ce bani vor mai merge sportivii performanţi la competiţiile deja anunţate.

Atât bugetul TCE , cât şi proiectul care viza subvenţia pe care primăria o acordă pentru călătoriile gratuite ale pensionarilor, au fost amânate, ambele având avize negative atât de la juridic, cât şi de la economic. acestea urmează a fi discutate într-o altă şedinţă.

Chiar şi aşa bugetul consolidat a putut fi votat, cu un singur amendament care privea alocarea sumei de 3,3 milioane de lei pentru reparaţiile unor şcoli din Ploieşti.

Verifică şi

Află starea drumurilor din Prahova în această seară!

La ora 20.00, situația meteo rutieră la nivelul județului Prahova se prezintă astfel: *DN 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *