marți , 14 iulie 2020
Acasă / Afaceri / Anda Mănescu a pornit o afacere de la ia bunicii de la Breaza-Video şi foto

Anda Mănescu a pornit o afacere de la ia bunicii de la Breaza-Video şi foto

 

Bunicii ne învaţă multe în viaţă din experienţa lor îndelungată, dar când vin şi cu idei de afaceri la modă, este minunat. Anda Mănescu, o tânără din Breaza, şi-a deschis o afacere pe cont propriu după ce a găsit iile bunicii sale. Doamna lucrase mereu de mână, la cooperativa renumită din localitate şi Anda a crescut cu tiparele şi motivele iilor tradiţionale.

De altfel, pe baza acestor tipare, a scos şi o broşură despre istoria iei în general, în care a inclus modelele munteneşti de Breaza.

“Roatele”, înseamnă abundenţă, adică roata norocului, “crestele”, asociate cu crestele munţilor  reprezintă suişurile şi coborâşurile vieţii, dar care atrag forţa de a merge mai departe, sau “unghia găii”, model străvechi de broderie care aduce purtătoarea mai aproape de Gaia, mama natură.

Însuşi cuvântul “ie” este unul străvechi, pur dacic, care reprezintă comuniunea cu divinitatea, frumuseţea şi echilibrul.

Anda Mănescu este de profesie economist şi asta a ajutat-o foarte mult în dezvoltarea afacerii. În plus este şi designer vestimentar, iar lucrurile s-au legat firesc în ceea ce ea numeşte o mini afacere promiţătoare.

 

 

 

Verifică şi

Video-Sînziana Rădulescu te ajută să te îmbraci corect şi îţi curăţă şifonierul de articole nepotrivite!

Sînziana Rădulescu are 32 de ani şi spune cu bucurie că este consultant în materie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *