vineri , 25 mai 2018
Acasă / Administratie / Aproape jumătate din cheltuielile de funcţionare ale Ploieştiului vor merge pe salariile funcţionarilor. Vezi ce zice primarul Adrian Dobre-Video

Aproape jumătate din cheltuielile de funcţionare ale Ploieştiului vor merge pe salariile funcţionarilor. Vezi ce zice primarul Adrian Dobre-Video

Miercuri, la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti se va desfăşura dezbaterea bugetului pe anul 2017. Evenimentul are loc pentru că asa cere legea, nu pentru că ar exista şi fondurile necesare pentru ca cetăţenii să poată veni cu propuneri pentru investiţii sau pentru diverse proiecte. La un buget şi aşa sărac, luna aceasta s-a adăugat şi majorarea salarială a funcţionarilor publici. Concret, din totalul de 510 milioane de lei de la capitolul de funcţionare, 207 milioane de lei vor merge doar pe salarii.

Există însă şi bani pentru reparaţiile unor drumuri, după ce anul trecut primăria a plătit pe acest sector o datorie de 18 milioane de lei care a fost plătită. Pentru alte cheltuieli, bugetul va fi cârpit pe ici pe colo.

Veniturile bugetare sunt de doar 511 milioane de lei, dar foarte puţini bani vor merge pe investiţii.

Investiţiile vor fi însă realizate din creditul Exim Bank din care primăria mai poate face trageri doar în valoare de 25 de milioane de lei. Pentru cele 72 de milioane de lei rămase, municipalitatea are nevoie de aprobarea Ministerului Finanţelor.

Verifică şi

Ce planuri are Guvernul cu Spitalul CFR Ploiești și Autostrada Ploiești-Râșnov!

Două dintre proiectele de investiții strategice pe care Guvernul le propune a se realiza prin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *