joi , 24 mai 2018
Acasă / Social / “Cambridge Day” la Ploieşti. Pentru ca toată lumea să înveţe limba engleză

“Cambridge Day” la Ploieşti. Pentru ca toată lumea să înveţe limba engleză

Pe 5 martie 2017, la Scoala Gimnaziala Andrei Muresanu Ploiesti, Cursuri Copii Ploiesti si Asociatia Eurolingva – in calitate de organizatori, impreuna cu Cambridge English Language Assessment si Scoala Gimnaziala Andrei Muresanu – in calitate de parteneri, organizeaza in Ploiesti ”Cambridge Day” – un eveniment pentru elevi, parinti si profesori.

”Invatarea unei limbi straine nu doar iti dezvaluie cum gandesc si ce simt alte societati, care sunt experientele si valorile lor si modul in care se exprima, dar iti ofera o oglinda culturala in care poti vedea mult mai clar propria societate.” Edward Lee Gorsuch

Dupa cum se stie, una dintre cele mai utilizate limbi straine din punct de vedere al comunicarii este limba engleza. Aceasta este cunoscuta, cel putin la nivel de baza, de aproximativ o treime din populatia globului. De asemenea, este limba internationala utilizata foarte mult in comert, afaceri, comunicatii, divertisment, diplomatie, informatica, etc.

Romania, ca membra a Uniunii Europene, a adoptat Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbile Straine elaborat de Consiliul Europei. Una dintre indatoririle Cadrului este de ”a realiza o unitate mai stransa intre membrii sai”, acest obiectiv fiind atins prin ”adoptarea unor actiuni comune in domeniul cultural”.

”Doar printr-o mai buna cunoastere a limbilor moderne se va reusi facilitarea comunicarii si schimburilor intre cetatenii Europei. Statele membre, adoptand sau elaborand o politica nationala in domeniul predarii si invatarii limbilor moderne, ar putea reusi sa atinga un grad mai inalt de convergenta la nivel european.” (Consiliul de Cooperare Culturala a Consiliului Europei)

Tinand cont de cele de mai sus a luat nastere necesitatea implementarii proiectului ”Cambridge Day”. Acesta are drept scop urmatoarele:

  • informarea asupra rolului important pe care il are invatarea limbilor straine, in general, si a limbii engleze, in particular, in dezvoltarea scolara si, ulterior, profesionala a copiilor;
  • constientizarea rolului benefic pe care il au certificatele lingvistice ca metoda de motivare si validare a invatarii.

Prin organizarea ”Cambridge Day” se urmareste obtinerea de beneficii in trei directii si anume:

  • elevi: pretestari gratuite ale examenelor Cambridge pentru YLE, KET, PET, FCE, CAE;
  • parinti: seminarii de informare si familiarizare cu competentele lingvistice necesare admiterii in cadrul unor institutii de invatamant, dar si certificari utile unui viitor angajat;
  • profesori de limba engleza: workshop organizat de Cambridge English Language Assessment.

Pentru a fi parte integranta din Proiectul de Responsabilitate Sociala ”Cambridge Day”, in calitate de partener sau participant, va stam la dispozitie pentru orice informatie, precum si pentru incheierea unui Protocol de Colaborare.

Date de contact:

Adriana Dascalu

0736.997.294

office@cursuricopiiploiesti.ro

 

Verifică şi

Spectacole de teatru, expoziții sau recitaluri în Ziua Muzeelor în Prahova

Sub egida programului național „România 100 de ani” şi a Anului European al Patrimoniului Cultural, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *