luni , 25 ianuarie 2021
Acasă / Social / La Braşov se va deschide cel mai mare mall pentru copii din Europa

La Braşov se va deschide cel mai mare mall pentru copii din Europa

Brașovul va avea, din luna martie, un nou punct de atracție: este vorba despre cel mai mare mall din Europa destinat copiilor. Acesta se construiește la Brașov, în prelungirea complexului comercial Brintex. Este vorba despre o investiție de peste 5 milioane de euro, capital autohton, iar suprafața desfășurată este mai mare de 10.000 de metri pătrați.„Superland este o destinație diversificată. Este un centru de petrecere a timpului liber pentru întreaga familie, care combină recreerea, divertismentul și relaxarea. Principala misiune a complexului are în vedere joaca și consumul de energie pentru copii cu vârsta de până la 12 de ani, în timp ce părinții lor se pot relaxa sau practica alte activități. Demn de meționat este faptul că nu vom oferi jocuri cu teme violente. La Superland, aceste activități pentru copii sunt «împachetate» într-un mediu controlat, în condiții de siguranță, supravegheat, să exercite și să se distreze în timp ce imaginația lor este stimulată și ei sunt provocați fizic. Parcul de distracții se bazează pe premisa că, dacă puneți un număr mare de copii într-o zonă sigură și totuși provocatoare. S-au făcut investiţii foarte mari în partea de siguranţă, atât în echipamentele achiziţionate, cât şi pentru partea de supraveghere. Vor fi peste 70 de persoane care se vor ocupa de copii, care la intrare vor primi o brăţară, iar părinţii vor descărca o aplicaţie pentru smartphone. Când vor, pot trimit un semnal să îşi cheme copiii la un loc de întâlnire prestabilit, iar brăţările micuţilor vor vibra”, spune Florin Păunescu, administratorul companiei L.H. EL Investment.

Investitorii spun că este o oportunitate excelentă de piață în Brașov, care oferă un loc în interior de excepţie pentru petrecerea timpului liber. Practic, clienţii nu sunt doar copiii din Braşov, numai în  municipiul reţedinţă de judeţ existând peste 45.000 de copii, conform datelor statistice, ci va fi un punct de atracţie naţional, cu atât mai mult cu cât judeţul Braşov are toate şansele ca în acest an să depăşească un milion de turişti.

Practic, Superland va oferi  o alternativă la activitățile fizice și amuzamentul copiilor, în special atunci când condițiile meteorologice sunt nefavorabile, cu temperaturi prea ridicate sau prea scăzute, dar nu numai. În timpul perioadelor de vacanță, sărbători și în weekenduri, numărul de clienţi va crește exponențial. În plus, trebuie precizat că va exista un post permanent de asistentă medicală în parc, cu personal calificat și autorizat.

Arhitecții au ținut cont de faptul că întregul complex este destinat celor mici. Astfel, treptele de la intrarea principală au fost proiectate de dimensiuni mai mici, ușor practicabile copiilor. De asemenea, pentru persoanele cu dizabilități – copii, părinți sau bunici – a fost amenajată o rampa de acces, cu un grad mic de înclinare, construită conform normelor și standardelor.

„Fațadele clădirii vor fi decorate de către o companie specializată în proiectare, cu o vastă experiență la nivel mondial. În principiu, intrarea va fi transformată într-un castel medieval, iar materialul folosit pentru sculpturi este polistirenul, îmbrăcat în trei straturi de rășină poliuretanică de înaltă densitate, rezistent la intemperii. Turnurile castelului vor fi vizibile de la o distanță mare, cu ajutorul luminii arhitecturale pe timpul nopţii”, ne dezvăluie Florin Păunescu.

În aer liber, pe partea de nord, este amenajată o terasă de vară cu o vedere panoramică extraordinară, care are o suprafata de peste 500 mp. Clienții se vor bucura aici de băuturi și produse alimentare servite de la un stand amenajat pe terasă exclusiv în sezonul cald.

Superland va avea zone de joacă separate. Principala atracție va ocupa o suprafata de peste 1.400 de metri pătrați și este dedicată copiilor de peste patru ani. Aceasta constă dintr-o structură modulară desfășurată pe patru etaje și conține o serie de tuburi colorate, 15 diapozitive, bazine cu mingi, structuri pentru alpinism, trambuline, slide-uri pentru scaune, tunuri cu bile mari din plastic, trasee cu obstacole, rampe și scări.

Această amanajare este unică în România, la această scară. Dezasamblată, are un volum mai mare de 400 de metri cubi. Design-ul atractiv are ca temă pirații, în vogă pe plan mondial.

O suprafață mai mică va fi dedicată copiilor mici cu vârsta de până la 4 ani, care conține perne, rampe, mingi de biliard și alte jucării. Pentru a încuraja participarea activă a părinților, toate zonele sunt deschise, pentru a obține o imagine completă pe terenul de joacă.

Cu o amprenta la sol de 100 de metri pătrați, o structură metalică va servi pentru un traseu de alpinism, cu o înălțime de două etaje, accesibil atât copiilor, cât și părinților.

Pârtie de schi artificială

„Schiatul este un sport foarte popular si vom face posibilă practicarea acestuia chiar și în timpul verii. O partie de schi artificială şi va fi accesibilă pentur copii și părinți. Aceasta are o înclinare variabilă între 9 și 23 de grade și o viteză de alunecare de suprafață de până la 35 km/oră. Este funcțională în toate anotimpurile, iar acest lucru permite începătorilor să se antreneze şi să treacă la profesioniști. Aici îi aşteptăm să se anterneze pe sportivii echipei naționale de schi pentru formare în «plin sezon» cu soare”, a mai precizat adminsitratorul companiei care realizează investiţia.

citeste in continuare: http://newsbv.ro/2016/12/25/exclusiv-superland-mare-mall-europa-copii-construieste-brasov/

Verifică şi

Concert cu public dedicat Unirii Principatelor Române la filarmonica din Ploieşti

Concert dedicat Unirii Principatelor Române joi, 21 Ianuarie 2021, de la ora 19.00, cu Matei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *