sâmbătă , 27 februarie 2021
Acasă / National / Guvernul se gândeşte la impozitare diferenţiată a veniturilor

Guvernul se gândeşte la impozitare diferenţiată a veniturilor

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat duminică că, începând din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferenţiat pentru anumite categorii de venituri.

”Există o discuţie ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcţie de veniturile pe care le au cetăţenii. Asta este o discuţie pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unică rămâne, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua în calcul”, a spus el.

Daniel Constantin a exclus varianta renegocierii anul acesta a unui nou nivel al deficitului bugetar, peste 3%.

”Nu intră în discuţie pentru anul 2017. Vom vedea dacă va fi cazul în viitor. Depăşirea deficitului de 3% ne-ar duce în declanşarea procedurii de deficit excesiv. (…) Toate măsurile se încadrează în această limită de 3%”, a susţinut vicepremierul Daniel Constantin.

De asemenea, el a mai spus că actualul Executiv nu va renunţa la nicio măsură anunţată.

”Nu vom renunţa la nimic. Eu sunt convins că investiţiile se vor face nu numai pentru a se întoarce la bugetul de stat, ci pentru că e nevoie de acele investiţii”, a apreciat Daniel Constantin.

El a mai precizat că bugetul de stat va fi adoptat ”probabil în ultima săptămână” a lunii ianuarie, construcţia proiectului fiind deja demarată.

”Încă se mai lucrează, pentru că noi aveam o construcţie de buget realizată din opoziţie, fără să avem toate datele. Cred că acum se mai fac anumite reglaje fine şi la sfârşitul lunii vom fi în măsură să-l adoptăm”, a conchis Daniel Constantin.

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal a declarat, pentru MEDIAFAX, că măsurile anunţate vineri de Guvern vor conduce la o creştere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB. “Măsurile anunţate vineri de Executiv au un impact financiar foarte mare şi vor conduce la o creştere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB”, a declarat preşedintele Consiliului Fiscal. România trebuie să se încadreze într-o ţintă de deficit bugetar de cel mult 3% din PIB, altfel riscă să fie sancţionată de către Comisia Europeană pentru deficit bugetar excesiv.

gandul.info.ro

Verifică şi

Vreme deosebit de caldă până pe 10 ianuarie, în toată ţara. Află ce temperaturi vor fi în Muntenia!

De astăzi şi până pe 10 ianuarie, potrivit estimărilor meteorologilor de la ANM, vremea în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *