marți , 7 iulie 2020
Acasă / National / Guvernul se gândeşte la impozitare diferenţiată a veniturilor

Guvernul se gândeşte la impozitare diferenţiată a veniturilor

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat duminică că, începând din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferenţiat pentru anumite categorii de venituri.

”Există o discuţie ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcţie de veniturile pe care le au cetăţenii. Asta este o discuţie pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unică rămâne, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua în calcul”, a spus el.

Daniel Constantin a exclus varianta renegocierii anul acesta a unui nou nivel al deficitului bugetar, peste 3%.

”Nu intră în discuţie pentru anul 2017. Vom vedea dacă va fi cazul în viitor. Depăşirea deficitului de 3% ne-ar duce în declanşarea procedurii de deficit excesiv. (…) Toate măsurile se încadrează în această limită de 3%”, a susţinut vicepremierul Daniel Constantin.

De asemenea, el a mai spus că actualul Executiv nu va renunţa la nicio măsură anunţată.

”Nu vom renunţa la nimic. Eu sunt convins că investiţiile se vor face nu numai pentru a se întoarce la bugetul de stat, ci pentru că e nevoie de acele investiţii”, a apreciat Daniel Constantin.

El a mai precizat că bugetul de stat va fi adoptat ”probabil în ultima săptămână” a lunii ianuarie, construcţia proiectului fiind deja demarată.

”Încă se mai lucrează, pentru că noi aveam o construcţie de buget realizată din opoziţie, fără să avem toate datele. Cred că acum se mai fac anumite reglaje fine şi la sfârşitul lunii vom fi în măsură să-l adoptăm”, a conchis Daniel Constantin.

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal a declarat, pentru MEDIAFAX, că măsurile anunţate vineri de Guvern vor conduce la o creştere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB. “Măsurile anunţate vineri de Executiv au un impact financiar foarte mare şi vor conduce la o creştere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB”, a declarat preşedintele Consiliului Fiscal. România trebuie să se încadreze într-o ţintă de deficit bugetar de cel mult 3% din PIB, altfel riscă să fie sancţionată de către Comisia Europeană pentru deficit bugetar excesiv.

gandul.info.ro

Verifică şi

Ştirea cu “morţii de Covid dintr-un tir” este falsă! Nu distribuiţi!

Grupul de Comunicare Strategică atenționează opinia publică asupra unor informații false puse în circulație în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *