luni , 25 ianuarie 2021
Acasă / Economic / Afacere mică, dar de succes: Raluca Cojanu brodează evenimentele clienţilor ei

Afacere mică, dar de succes: Raluca Cojanu brodează evenimentele clienţilor ei

Oricine vrea să înceapă o afacere ar trebui să facă ca Raluca Diana Cojanu o ploieşteancă de 30 de ani care şi-a găsit drumul în viaţă. Tânăra a terminat facultatea de psihologie, dar nu s-a regăsit în această profesie. Şi cum din timpul studiilor s-a angajat la o firmă ca şi contabil, ţine şi acum contabilitate primară la o firmă. Totodată a vrut să facă ceva pentru ea şi la un moment dat să o ia pe propriul drum. „Am vrut afacerea mea, dar am vrut nu doar să încerc, ci şi să reuşesc. Începusem eu să fac nişte fustiţe din tull, d-alea ca de balerină, de se poartă de câţiva ani, dar acelea merg sezonier.

Am studiat piaţa şi am găsit o nişă căutată, dar pe care nu lucrează decât firme mari şi acelea fac comenzi mari-broderie pe ţesături şi personalizare cu broderie. Am căutat pe internet şi am învăţat din tutoriale străine cum să brodez şi cum să scot modele. Tot de pe net mi-am comandat şi maşina de brodat. A costat 4.000 de lei pe care îi plătesc de un an şi jumătate în mai multe rate ca să nu simt o presiune prea mare a datoriei. Am învăţat să brodez şi de atunci comenzile curg. E bine pentru o afacere nouă”, spune Raluca. A fost greu la început, dar treptat, tânăra s-a promovat pe facebook şi oamenii au văzut ce poate face. „Brodez orice pe material textil şi piele. Clienţii vin cu modelele lor sau le arăt eu modelele mele. Foarte bine merg obiectele pentru bebeluşi, trusouri de botez sau diferite obiecte vestimentare personalizate-bluzite, fustiţe, perne, prosopele şi tot ce mai vor clienţii. Un trusou complet de botez costă între 170 de lei şi 230 de lei în funcţie de numărul de cuvinte şi model. O să-mi fac şi o pagină web pentru a primi acolo comenzile. Merge şi trebuie să meargă. Sunt serioasă şi livrez la timp produsele şi asta contează foarte mult pentru clienţii mei. Vreau să-mi iau o maşină industrială, că acum am una manuală. Cred că o să mă ajute şi mai mult”, explică Raluca.

Ea este mama unei fetiţe de aproape 6 ani şi chiar dacă are şi serviciu şi este şi mama cu normă întreaga, tot ştie cum să-şi facă timp pentru ca toate comenzile să fie livrate la timp, iar calitatea să fie şi ea superioară. „Nu te poţi aştepta să-ţi pice ceva din cer, dar dacă vrei să te apuci de ceva trebuie neapărat să studiezi piaţa, cu atât mai mult dacă nu ai un capital cu care să începi afacerea”, este de părere Raluca Cojanu.

Verifică şi

Sinteza raportului de inspecţie pe luna noiembrie 2020 pe directiva SEVESO la Petrotel Lukoil

În data de 11.11.2020, o echipă formată din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *