vineri , 29 mai 2020
Acasă / Economic / A câştigat procesul împotriva celor care au interpretat greşit legea şi acum e departe de faliment

A câştigat procesul împotriva celor care au interpretat greşit legea şi acum e departe de faliment

După ce s-a luptat patru ani prin mai multe instanţe, omul de afaceri prahovean Marius Ţapu a câştigat, în sfârşit, procesul împotriva Primăriei Bucov şi a Curţii de conturi Prahova care îl obligau să plătească 800.000 de lei taxă de foraj şi excavare plus majorări de plată, deşi el plătise pentru exploatarea minieră o taxă. Printr-o a doua scrisoare deschisă, Ţapu a mulţumit tututor celor care l-au ajutat necondiţionat în acest demers.

“Vă mulțumesc tuturor celor care ați ales să fiți alături de mine prin retransmiterea scrisorii deschise.

După patru ani în care am trecut prin toate frustrările pe care ți le poate cauza sentimentul că ți se întâmplă o nedreptate și nu poți să faci nimic să schimbi ceva,  aproape că nu am mai avut putere să mă bucur de sentința pe care am primit-o ieri. În toată această perioadă am înțeles mai bine cum funcționăm instituțional ca țară, cât de greu ne este ca să ne asumăm răspunderea și să avem curajul să recunoastem că am greșit. Este mai ușor să “pasăm” responsabilitatea.

Ei bine, după o lungă săptămână de asteptare, a venit și ziua în care instanța s-a pronunțat definitiv și irevocabil pe cazul meu, caz adus la cunoștința tuturor prin scrisoarea deschisă pe care am făcut-o publică la data de 7 noiembrie 2016.

Instanța Curții de Apel Ploiești care mi-a judecat cazul, a dat ieri o soluție favorabilă companiei pe care o detin. Le mulțumesc judecătorilor care s-au aplecat asupra probelor de la dosar și vreau să cred cu tărie că decizia instanței de judecată ar fi fost aceeași și fără să fi formulat scrisoarea deschisă. Am vrut să cred și am crezut că justiția va judeca drept, și așa a fost! Datorită acestei sentințe, cei aproape 100 de angajați vor putea încasa salarii în continuare, iar eu  voi avea energia de a dezvolta în continuare activitatea antreprenorială cu această companie.

Mulțumesc presei locale în special care, prin preluarea și distribuirea dezinteresată a scrisorii mele deschise, mi-a produs o surpriză extrem de plăcută. Trăiesc un sentiment de speranță în ceea ce privește comunitatea din care facem parte și pentru care fiecare, în felul său, încercăm să aducem plusvaloare.

Dacă vreți, aceasta a fost marea mea descoperire: că există o comunitate care poate reacționa corect în fața unei nedreptăți.

 

Cu stimă și respect,

Același antreprenor idealist

Marius Țapu”

citeste şi https://prahovaeconomica.eu/2016/11/08/un-om-de-afaceri-prahovean-risca-sa-dea-faliment-din-cauza-interpretarii-eronate-a-legislatiei/

foto-adevarul.ro (Primaria Bucov)

Verifică şi

Orban avansează ideea de a aloca un miliard de euro IMM-urilor. Vezi pentru ce!

Premierul Ludovic Orban și unii membri ai Guvernului au avut, astăzi, consultări în cadrul Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *