miercuri , 21 august 2019
Acasă / Afaceri / Este contabil, dar şi make-up artist formator, inspector resurse umane şi artist. Simona Colea-Grecu este pregătită pentru orice!

Este contabil, dar şi make-up artist formator, inspector resurse umane şi artist. Simona Colea-Grecu este pregătită pentru orice!

Simona Colea-Grecu spune că pasiunea vieţii ei este şi va rămâne contabilitatea. Ploieştencei de 34 de ani îi plac cifrele şi basta! Este licenţiată în engleză-franceză, dar şi în management financiar, pentru că, spune ea, nimic nu strică în viaţă. În aceeaşi idee a făcut şi tot felul de cursuri şi s-a umplut de diplome. “Nu numai că am diplome în mai multe domenii-inspector resurse umane, protecţia muncii, formator pentru cursuri de formare profesională, make-up, dar mă şi pricep la toate acestea. Nu le-am făcut pentru a mă acoperi cu diplome, ci pentru că nu se ştie niciodată când ai nevoie în viaţă. În acest fel nu rămâi descoperit niciodată. Apoi este bine să investeşti în tine din punct de vedere profesional”, spune Simona.

Şi pentru că evidenţele contabile sunt pasiunea ei cea mare, tânăra face şi un stagiu de practică la ACCA, o asociaţie contabilă internaţională. “Stagiul ţine patru ani şi dau periodic examene la Bucureşti. Mă va costa în total 2.800 de lire, dar o să am drept de semnătură contabilă oriunde. Pe urmă o să o echivalez aici această diplomă, la CECCAR şi CAFR, pentru a avea ştampilă şi pe România. În meseria mea este foarte important. Voi deveni expert contabil internaţional”, mi-a explicat Simona.

 

Şi pentru că are contract de muncă part-time şi ţine contabilitatea de acasă pentru mai multe firme îşi face întotdeauna timp şi pentru alte pasiuni-make-up profesionist şi recondiţionarea unor obiecte prin pictură. “Pentru make-up am făcut un curs de “master make-up” în SUA. Pe partea aceasta am făcut şi demonstraţii şi sunt formator, adică pot învăţa şi pe alţii. Fac machiaj profesionist, dar la prietene şi cunoştinţe. De plăcere, pentru că e o pasiune, dar la o adică ar putea deveni o afacere pentru că fetele au fost foarte mulţumite. Cât despre pictură…aici e altă poveste. Tata, care nu mai este printre noi, din păcate, era colonel de aviaţie, dar era pasionat de pictură şi sculptură. Eu şi fratele meu l-am moştenit pe partea asta. Aşa că atunci când mă plictisesc de haine sau diverse obiecte le recondiţionez.

 

Mi-am cumpărat vopseluri pentru piele de pe diverse site-uri şi pictez genţi, ghete, ce cred că ar putea prinde viaţă dacă ar fi transformate. Fac pentru mine sau pentru prietene, la cererea lor. Mă bucur că atunci când pun creaţiile pe facebook oamenii sunt interesaţi şi mă întreabă cât costă. Deocamdată nici asta nu e o afacere, dar cine ştie? Dacă ar fi să o iau de la zero, am de ce să mă agăţ. Vremurile sunt tulburi, azi ai slujbă, mâine nu. Poţi răzbi doar dacă eşti specialist”, e de părere Simona. Şi are dreptate. O spun specialiştii în formare profesională care susţin că trebuie să te perfecţionezi continuu ca să fii cel mai bun în meseria ta. Aşa te poţi impune la orice loc de muncă şi de ce nu, să ai curajul să porneşti propria afacere.

Verifică şi

Listele aplicanţilor admişi sau respinşi la a doua ediţie a programului Start-Up Nation

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat, astăzi, lista aplicanților la ediția …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *