luni , 25 mai 2020
Acasă / Economic / Mai multe tichete pentru Programul Rabla Clasic

Mai multe tichete pentru Programul Rabla Clasic

Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național – RABLA CLASIC 2016 va fi suplimentat cu 1.846 de tichete electronice. Acestea pot fi accesate de populație începând de astăzi, 12 octombrie 2016, suma realocată în cadrul Programului fiind de 12 milioane de lei. Anul acesta a fost prima dată când tichetele electronice au fost epuizate în mai puțin de trei săptămâni și primul an în care Ministerul Mediului decide două suplimentări de buget.  Pentru ”RablaClasic” rămâne în vigoare prima de casare de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonus-uri pentru următoarele situații:

  • un eco-bonus de 750 de lei care poate fi adăugat primei de casareînsituațiaîn care români i aleg să-și cumpere o mașină al cărei motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km
  • un eco-bonus învaloare de 1.500 lei pentru situați aîn care populațiaopteazăpentru un autovehiculnou cu sistem de propulsiehibrid.

Dacă mașina nouă respectă ambele criterii, un cetățean poate beneficia de ambele eco-bonus-uri, putând să ajungă, cu tot cu prima de casare, la o finanțare de 8.750 de lei care va fi suportată de AFM din costul mașinii noi.  ”În prezent, avem în derulare și Programul RABLA PLUS, dedicat mașinilor electrice. Suplimentarea bugetului pentru RABLA CLASIC oferă cetățenilor care doresc să achiziționeze o mașină electrică un beneficiu cumulat de aproape 6.000 de euro”, a adăugat ministrul Cristiana Pașca Palmer. În cazul ”Rabla Plus” românii care vor să aleagă o mașină care nu poluează beneficiază din partea AFM de două tipuri de eco-tichete:

  • un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achiziționarea unui autoturism nou electric-hibrid
  • un eco-tichet de 20.000 de lei pentru mașinile noi 100% electrice.

Cele două axe ale programului pot fi accesate de populație separat sau combinat. În situația în care un cetățean deține o mașină veche pentru casat și dorește să achiziționeze un autoturism nou 100% electric sau nou electric hibrid, va beneficia de un sprijin financiar de aproximativ 6.000 de euro, deoarece va primi, concomitent, atât prima de casare de 6.500 de lei cât și eco-tichetul de 20.000 de lei saucel de 5.000 de lei.

foto-ziarul unirea.ro

Verifică şi

Orban avansează ideea de a aloca un miliard de euro IMM-urilor. Vezi pentru ce!

Premierul Ludovic Orban și unii membri ai Guvernului au avut, astăzi, consultări în cadrul Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *