Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

12 localităţi din Prahova au primit banii pentru lucrări la drumuri, canalizare, poduri etc

5 iunie 2024
Share:
img-20240507-wa0039-jpg-1715081474.jpg

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat suma de 475.802.393,24 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 357 de obiective finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). 12 primării din Prahova au primit banii pentru lucrările făcute prin programul Anghel Saligny. 

Astfel, pentru Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, a fost plătită suma de 417.762.221,03 lei pentru 282 de obiective aflate în execuție, iar, pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, au fost decontate 58.040.172,21 de lei pentru 75 de proiecte de investiții.

Facturile au fost depuse de beneficiari pentru proiecte care vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, construirea sau refacerea unor poduri, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare și a stațiilor de epurare, precum și înființarea și dezvoltarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale.

În Prahova, mai multe primării au primit bani pentru proiectele lor depuse pe Programul Anghel Saligny. Localitatea Tomşani a primit banii pentru lucrările de execuţie de trotuare şi elementelor de scurgere a apei de-a lungul DJ146. Baba Ana a primit banii pentru reabilitare şi modernizare drumuri de interes local în satele Baba Ana,Conduratu şi Cireşanu. Banii au fost decontaţi şi pentru lucrări de modernizare a drumurilor săteşti în Ceraşu, dar şi pentru extindere reţea-distribuţie de apă în Plaiul Cornului şi Seciuri, din comuna Şotrile. 

Gura Vitioarei a primit banii pentru lucrările la podul făcut peste pârâul Bughea în satul Făgetu, iar comuna Ariceştii Zeletin pentru modernizare drumuri de interes local. Bani a primit şi oraşul Plopeni pentru reabilitare şi modernizare infrastructură de canalizare de interes local pentru cartier Diana şi zona de blocuri C. Comuna Dumbrava a primit banii pentru lucrările de înfiinţare a reţelei de canalizare în satul Trestienii de Sus. Pentru lucrările de reţea canalizare apa menajeră şi pluvială pe partea dreapta în străzii Teleajenului în satul Ploieştiori a primit bani şi comuna Blejoi. 

Comuna Aluniş a primit bani pentru construire pod peste pârâul Aluniş, iar Predeal Sărari pentru reabilitare drumuri comunale şi locale. 

Comuna Gornet a primit bani pentru extinderea reţelei de canalizare şi staţie de pompare apă uzată pe strada Merilor. 

foto cu carcater ilustrativ