vineri , 23 februarie 2018
Acasă / Administratie / Dezbatere pe un buget fără prea mulţi bani pentru investiţii la Ploieşti

Dezbatere pe un buget fără prea mulţi bani pentru investiţii la Ploieşti

Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că va supune în dezbatere publică proiectul de buget local pentru anul 2018. Invitaţia este mai mult de formă, pentru că aşa cere lege. Altfel, bugetul nu pemite investiţii prea mari pe care să se poată discuta. 

Evenimentul va avea loc luni, 5 februarie 2018, începând cu ora 16.00, în Sala Teatrului “Toma Caragiu” Ploiești.

Proiectul de hotărâre privind bugetul municipiului Ploiești pentru anul 2018 poate fi consultat de cetățeni, atât pe site-ul Municipiului Ploiești, www.ploiesti.ro, accesând următorul link: http://www.ploiesti.ro/buget%202018.pdf, cât și la sediul instituției.

Nu prea e loc de prea multe discuţii pe un buget slăbit de noua salarizare a funcţionarilor. La finalul anului trecut, primarul Adrian Dobre recunoştea că bugetul va fi unul de avarie având în vedere nu numai cheltuielile cu salariile funcţionarilor din primărie care depăşesc cu mult cheltuielile cu investiţiile, ci şi aplicarea măsurii impozitului pe venit impusă primăriilor.

În plus, de anul acesta intră în vigoare şi alte beneficii pentru angajaţi, cum ar fi tichetul pentru vacanţă, ceea ce va duce la o situaţie şi mai grea.

Potrivit propunerii de buget pe 2018, veniturile totale sunt de 334.724 mii lei, în timp ce cheltuielile totale sunt de 404.811 mii lei. Excedentul din 2017 în valoare de 70.087 mii lei va fi utilizat în 2018 pentru funcţionare, 8.037 mii lei pentru acoperirea subvenţiei la energie termică, iar 62.050 mii lei pentru dezvoltare. 

La capitolul cheltuieli, cea mai mare propunere bugetară este la Capitolul asigurări şi asistenţă socială-73.095 mii lei, urmată de Capitolul transporturi-cu 68.881 mii lei şi Capitolul Cultură, recreere şi religie cu 54.686 mii lei.

 

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

Decizie locală. Unde poţi parca gratuit în staţiunea Sinaia

Consiliul Local Sinaia a aprobat regulamentul privind politica prin care s-a introdus noțiunea de  parcare fără …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *