vineri , 12 ianuarie 2018
Acasă / Administratie / Pasajul Mărăşeşti din Ploieşti afectează mediul înconjurător. Vezi cum!

Pasajul Mărăşeşti din Ploieşti afectează mediul înconjurător. Vezi cum!

Pasajul Mărăşeşti din Ploieşti face victime. Nu în rândul oamenilor, pentru că deocamdată, pe podul de la Gara de Vest  nu au fost semnalate accidente rutiere, dar cu siguranţă în rândul păsărilor. Panourile de protecţie anti zgomot sunt transparente, fără a avea autocolante, aşa cum se montează de obicei, iar păsările nu le văd. Zeci de zburătoare moarte sunt culese zilnic de la baza panourilor, ne spune o cititoare. 

„Pasajul este fără îndoială un lucru bun. Dar nu poţi să nu ai o strângere de inimă când vezi atâtea păsări moarte, doar pentru că cineva nu a prevăzut colantarea panourilor. Acum sunt puţine, cele pe care le-am fotografiat, dar până să migreze erau foarte multe. Sunt şi vrăbiuţe şi păsări mai mari. E păcat să moară aşa, doar pentru că cineva nu s-a gândit să pună autocolante din acelea cu păsări negre cum am văzut peste tot”, a explicat cititoarea care ne-a trimis şi fotografiile de mai jos.

 

Tragem un semnal pe această cale Primăriei Ploieşti să ia măsuri, astfel încât pasajul să nu afecteze mediul înconjurător, mai mult decât o fac deja maşinile care trec pe acolo.

Panourile fonoabsorbante pot fi ori colorate, ori colantate pentru ca păsările să le poată observa.

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

Aproape 3 pe loc la admitere în Şcoala de subofiţeri de pompieri de la Boldeşti

În perioada 10 – 20 ianuarie  a.c.,  la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie …

2 Comentarii

  1. O idee pentru autoritati si aduce si ceva bani la bugetul orasului sa gaseasca diferite firme care doreste reclama si sa afiseze autocolante transparente

  2. Autoritati proaste si nesimtite ! Si constructorul la fel de prost si nesimtit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *