joi , 11 ianuarie 2018
Acasă / National / Maşinile cu Euro 2,3 şi 4 vor fi taxate în funcţie de emisiile produse

Maşinile cu Euro 2,3 şi 4 vor fi taxate în funcţie de emisiile produse

Încă nu se ştie o dată exactă când ministrul mediului va da ordinul pentru introducerea unei taxe noi pentru maşinile care poluează, dar aşa cum a anunţat şi în urmă cu o lună, vice prim ministrul Graţiela Gavrilescu a revenit cu câteva detalii asupra unui sistem care să taxeze maşinile cu Euro 2,3 şi 4.

citeste pe aceeasi tema:

Ministrul Mediului: „Am putea de multe ori să mergem patru într-o maşină. Este mai economic să circuli aşa şi din punct de vedere al poluării şi financiar”

Situaţia nu mai poate continua prea mult aşa, a spus Gavrilescu, pentru că de la scoaterea taxei de poluare au fost înmatriculate foarte multe maşini vechi în România. 380.000 de maşini second hand au fost înmatriculate în primele nouă luni ale lui 2017.

„Cu siguranţă nu va fi o taxă sau un impozit. Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei şi care poluează, care au o normă inferioară de poluare euro 2, 3 sau 4, să fie taxate în funcţie de emisiile pe care le dau. Luăm în calcul trei criterii, respectiv capacitatea cilindrică pentru care deja se plăteşte un impozit, după care luăm norma de poluare a fiecărei maşini şi emisiile de CO2 pe care le produce fiecare maşină”, a declarat Graţiela Gavrilescu, pentru Gândul.

După ce va fi discutată şi analizată, noua decizie va fi supusă dezbaterii publice, după care va fi adoptată.

fotografie cu caracter ilustrativ

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

În 50 de şcoli din România elevii vor servi o masă caldă

Guvernul a aprobat în ședința de ieri lista celor 50 de unități de învățământ preuniversitar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *