duminică , 18 februarie 2018
Acasă / Economic / Salariile mici vor fi taxate în continuare, iar contribuţiile sociale vor fi susţinute de angajat

Salariile mici vor fi taxate în continuare, iar contribuţiile sociale vor fi susţinute de angajat

Din 2018, angajatorii vor plăti 2% la bugetul statului, însemnând o taxă la fondul de salarii care nu poate fi eliminată sau comasată cu alte taxe. E anunţul ministrului finanţelor, Ionuţ Mişa, care a precizat că măsura este impusă de Uniunea Europeană şi e obligatorie. 

Este o directiva europeană care reglementează pentru fondul de salarii o anumită taxă. Nu numai mediului privat, ci si sistemului public. 0,25 este valoarea exactă a taxei. Taxa o plăteşte angajatorul la fondul de salarii. .. Lăsaţi taxe şi la nivelul angajatorului astfel încât să vă puteţi îndrepta asupra lui, să puteţi realiza ulterior nişte măsuri de coerciţie pentru a putea răspunde faţă de bugetul de stat pentru neplata acelei sume. Şi am zis ok, transferăm o parte din aceste contribuţii şi la nivelul angajatorului să aibă şi el o responsabilitate faţă de bugetul de stat”, a explicat Mişa într-o emisiunea la Antena 3. 

Totodată, deşi în programul de guvernare era prevăzută o taxă de solidaritate pentru cei cu salarii mai mari, peste zece salarii minime pe economie, acum, ministrul spune că şi salariile mici (sub 2.000 de lei) vor fi taxate.

Din 2018 va scădea impozitul pe orice venit de la 16% la 10%, dar salariile mici vor fi şi ele taxate.

Contribuţiile sociale vor fi reduse de la 39% la 35%, dar vor fi susţinute de angajat. Doar pentru categoriile de muncă clasele I, II, angajatorul va plăti în continuare contribuţiile.

 

 

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

Petrotel Lukoil solicită acord de mediu pentru trei proiecte

PETROTEL LUKOIL SA anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *