duminică , 18 februarie 2018
Acasă / National / Sindicaliştii SANITAS protestează mâine la Bucureşti faţă de inechităţile din legea salarizării

Sindicaliştii SANITAS protestează mâine la Bucureşti faţă de inechităţile din legea salarizării

Sindicatele din sănătate discută astăzi cu guvernanţii pentru că sunt nemulţumiţi de legea salarizării. Federaţia Sanitas a anunţat pentru mâine un protest de proporţii în Bucureşti, dar şi un marş.

Nemulţumirile sunt legate de inechităţile apărute în Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor. Sindicaliştii propun un Regulament de sporuri echitabil şi nediscriminator, renunţarea la pasarea contribuţiilor sociale care reveneau angajatorului în grija exclusivă a  angajatului, dar şi obţinerea tichetelor de masă începând cu 1 ianuarie 2018.

Principalele solicitări ale Federaţiei SANITAS din România sunt: eliminarea plafonului de 30% pentru sporurile specifice sistemului sanitar şi de asistenţă socială; aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru TOŢI angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, începând cu 1 martie 2018; renunţarea la creşterea normei de bază (gărzi suplimentare obligatorii) pentru medici; renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, deoarece acesta va anula creşterea salarială de 25% prevăzută de lege; acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă întregului personal din sănătate şi asistenţă socială, inclusiv personalului TESA; acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anului 2018; negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate, anunţă Mediafax.

Dacă mitingul şi discuţiile nu vor rezolva nimic, Sanitas are în vedere declanşarea grevei generale în sistemul sanitar şi de asistenţă socială. 

Săptămâna trecută, angajaţii de pe ambulanţe au mers la Bucureşti pentru acelaşi gen de revendicări.

Citeste aici:http://prahovaeconomica.eu/2017/10/11/ministrul-sanatatii-catre-personalul-de-pe-ambulante-nu-vor-exista-scaderi-salariale-in-sistem/

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

În decembrie 2017, salariul mediu brut pe economie a ajuns la 3.662 de lei

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în luna decembrie a anului 2017, câştigul salarial mediu nominal …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *