Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Video-Începe implementarea proiectelor din Start Up Nation. Vezi ce a mai anunţat Ilan Laufer la Ploieşti!

16 octombrie 2017
Share:
Video-Începe implementarea proiectelor din Start Up Nation. Vezi ce a mai anunţat Ilan Laufer la Ploieşti!

Ilan Laufer, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat a venit astăzi la Ploieşti, pentru a participa la Summitul Ediţia de toamnă a Start Up Nation organizat de către Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Ploieşti (AIMMAIPE) şi Societatea Antreprenorială Studenţească din cadrul UPG.

Detalii despre acest program găsiţi aici:http://www.aippimm.ro/articol/programe/start-up-nation-2017/start-up-nation-2017/

Evenimentul a fost găzduit de Universitatea Petrol şi Gaze şi pe lângă întrebări legate de acest proiect care ajută tinerii antreprenori, participanţii au aflat multe lucruri noi despre mentorat şi finanţări pentru alte proiecte sau despre ecosistemul antreprenorial românesc. AIMMAIPE Ploieşti are arondate 8 judeţe (Ilfov, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Ialomniţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi) şi Bucureştiul şi în această calitate a evaluat 3.125 de dosare in prima fază a Start Up Nation şi a semnat 1558 de acorduri de finanţare, urmând ca până pe 15 noiembrie 2017 să fie soluţionate restul de dosare până la 10.499 în Registrul Unic Electronic.

Doar în Prahova au fost semnate 294 de dosare şi 165 de contracte au fost semnate.

Astăzi, ministrul Laufer a dat un ordin pentru ridicarea clauzelor suspensive din toate contractele, indiferent dacă sunt pe cerere de rambursare sau pe cerere de plată, din cadrul Start Up Nation.

 

„La finalul lunii iunie 2017, comparativ cu aceeaşi perioada a anului 2016, în România s-au înfiinţat cu 45% mai multe societăţi comerciale şi cred că se văd rezultatele programelor demarate, adică 92.000 de societăţi înfiinţate anul acesta în perioada amintită.

Avem rolul de a crea o nouă generaţie de antreprenori în România. Faptul că vârsta medie a celor care au aplicat în acest program este de 36 de ani este ceva ce încurajează acest program pe mai departe. Cei care sunt tineri absolvenţi după 2012 au primit punctaj suplimentar.

România are un potenţial foarte mare, o spun cei care vin aici şi observă lucrurile şi trebuie să ne gândim cum putem să scoatem ce-i mai bun din acest potenţial. Se ştie deja că pe IT, pe softwere, antreprenoriat există mult talent la noi şi sunt multe companii care îţi relochează activitatea din alte părţi aici pentru că există un potenţial foarte mare la noi.

Centrele universitare au rol foarte important în dezvoltarea antreprenorială şi de aceea cred că mediul de afaceri ar trebui să fie mai aproape de mediul universitar. Foarte multe businessuri de succes din alte ţări au la bază colaborare bună între cele două medii. Incubatoarele de afaceri pe care le avem în România nu fac chiar ceea ce ar trebui să facă, de aceea e o prioritate pentru noi să creăm un cadrul legal mai competitiv, şi mai atractiv pentru cei care vor să dezvolte incubatoare de afaceri-aici există şi partea de mentorat şi educaţia antreprenorială care e foarte importantă”, a declarat ministrul Ilan Laufer.

https://www.youtube.com/watch?v=WEjusrGVydk&feature=youtu.be

 

Sunt 9.000 de firme care au aplicat in Start Up Nation şi care vor intra la finanţare, iar pentru 1.500 de planuri de afaceri a început implementarea. Nimeni nu a greşit cu nimic dacă nu a reuşit în prima fază, spune Laufer, este o competiţie unde se ţine cont de nişte condiţii şi de un punctaj. Cele mai multe dintre aceste firme sunt din zona de producţie, dar şi software şi IT, care vor crea 21.000 de noi locuri de muncă. 45% dintre cei care au aplicat în Start up Nation sunt antreprenori femei.