duminică , 18 februarie 2018
Acasă / Turism / 25.000 de turişti la Festivalul „Sinaia Forever”. Vezi galerie foto de la ediţia 2017 a celui mai frumos eveniment stradal din ţară

25.000 de turişti la Festivalul „Sinaia Forever”. Vezi galerie foto de la ediţia 2017 a celui mai frumos eveniment stradal din ţară

Festivalul „Sinaia Forever” s-a bucurat şi anul acesta de prezenţa multor turişti chiar dacă vremea de afară i-a îmbrăcat mai gros. Organizatorii aproximează că 25.000 de turişti au venit la Sinaia în cele trei zile de festival. Cât despre gradul de ocupare, hotelierii nu au tras încă linie, dar în ultimele zile de dinainte de eveniment, mulţi turişti au început să se cazeze în Buşteni sau Azuga, pentru că în Sinaia rămăseseră mai ales locuri în hoteluri de patru şi cinci stele, ceva mai scumpe.
Au fost trei zile cu ploaie şi temperaturi scăzute, dar şi cu multă veselie.  Încă de la parada de deschidere oamenii s-au înghesuit să facă poze și să surprindă cele mai frumoase momente. Dragonii de la Crispus au îmblânzit focul pe ritmul percuționistilor de la Barbarosa. Teatrul Masca a şi-a plimbat actorii pe picioroange, iar dacii au amintit tuturor că se trag dintr-un popor de oameni viteji. Teatrul Ancuţa a fost şi de data aceasta pe placul copiilor care au sfidat ploaia. Vineri seara, pe scena parcului au venit în față fanilor Vescan, Irina Rimes, Mihail și Vunk. Şi vineri şi sâmbătă turiştii s-au bucurat de minunate focuri de artificii.
Multe dintre momentele culturale care ar fi trebuit să se desfăşoare pe stradă, s-au mutat în Casino, în Muzeul Oraşului Sinaia sau în sala de sport a Clubului Sportiv Carpaţi, astfel încât toată lumea s-a putut bucura de ele.
Cei care au venit la festival au fost încântaţi şi anul acesta de aleea meşteşugarilor de unde este imposibil să pleci cu mâna goală pentru că produsele sunt dintre cele mai frumoase. De data aceasta, Primăria Orașului Sinaia a ţinut ca o zonă să fie dedicată producătorilor locali.
“În premieră, la Festivalul Sinaia Forever 2017, am demarat un proiect, la care țin foarte mult și prin care susținem producătorii locali.
Sinăienii au prezentat aici povestea lor și produsele cu care ne mândrim în fața tuturor”, Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.
În ciuda ploii, grătarele cu bunătăţi din carne au sfârâit, iar mustul şi vinul fiert au avut şi ele căutare.
În ultimii ani, Festivalul Sinaia Forever a fost organizat la începutul lunii septembrie, tocmai ca vremea să fie prielnică desfăşurării evenimentelor stradale, dar anul acesta, în perioada vizată, hotelurile nu dispuneau de locurile de cazare necesare artiştilor şi altor persoane care fac ca acest festival să fie unul dintre cele mai reuşite din ţară.

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

De anul viitor, bugetarii vor primi vouchere de vacanţă

Salariații din instituțiile și autoritățile publice vor beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *