duminică , 18 februarie 2018
Acasă / Turism / APDT Prahova: Şi în vara aceasta, Valea Prahovei a fost printre destinaţiile preferate ale turiştilor români

APDT Prahova: Şi în vara aceasta, Valea Prahovei a fost printre destinaţiile preferate ale turiştilor români

La încheierea sezonului de vară, Prahova rămâne în topul destinaţiilor preferate de români, numărul turiştilor străini fiind în creştere. Din luna mai și până în septembrie, nu mai puţin de 143.000 de turişti au poposit în Prahova pentru a-şi petrece aici vacanţa, în comparaţie cu anul trecut, când au sosit în judeţ în jur de 135.000 de turişti. Turiştii romani au rămas constanţi în preferinţele lor, înregistrând atât anul acesta cât şi anul trecut un număr de aproximativ 111.000.

Turiștii străini care au ales sa petreacă vacanța în județul Prahova în sezonul ce tocmai s-a încheiat au fost mai mulți în comparație cu anul trecut, procentul de creștere fiind de 30%. Anul acesta au vizitat județul nostru peste 31.000 de turiști străini, față de 23.000 anul trecut.

Foarte căutata a fost Valea Prahovei, preferate fiind stațiunile Sinaia, Bușteni și Azuga unde turiștii au putut vizita obiective precum Castelul Peleș, Castelul Cantacuzino, mănăstiri, muzee și diferite expoziții. De asemenea turiștii au putut alege din puzderia de trasee montane de diferite dificultăți, iar pentru cei dornici de distracție au existat nenumărate festivaluri și concerte.

În zona oraşului Campina şi a staţiunii Breaza turiştii s-au bucurat de concedii liniştite, beneficiind de multitudinea de trasee de cicloturism şi concursuri dedicate pasionaţilor de ciclism, cât şi de festivaluri aproape în fiecare weekend. În zona Poiana Campina şi Telega, turiştii au avut parte de beneficiile naturale ale acestor zone: aer puternic ionizat, linişte, şi tratament cu apele sărate din zonă, tratament de altfel foarte căutat şi apreciat pentru proprietăţile curative.
 
“A fost un sezon extraordinar de bun, clienţii fiind foarte încântaţi de investiţiile în zona SPA (acum având 1500 de mp) şi parcare (extinsă la 160 locuri), creșterea numărului de turiști fiind de 5% în comparație cu anul trecut. Vremea a fost, mai ales în ultima parte a sezonului excepţională, iar oraşul a arătat superb“, a declarat Marius Vânătoru, Director Marketing Hotel Internaţional SInaia.

“Per total a fost o vară reuşită  în Prahova. Faptul că numărul de turiști străini este în creștere ne bucură și reprezintă o dovadă clară că a crescut calitatea serviciilor oferite de operatorii din industria turistică, eforturile noastre de promovare începând sa dea roade. Ne pregătim acum de sezonul de iarnă, cu schi, zăpadă, sporturi de iarnă şi evenimente importante de promovare a turismului Prahovean” a declarat Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

credit foto Marian Negotei  https://www.facebook.com/fotovideo-sinaiaro-393463417383397/?timeline_context_item_type=intro_card_work&timeline_context_item_source=593507389&pnref=lhc

 

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

De anul viitor, bugetarii vor primi vouchere de vacanţă

Salariații din instituțiile și autoritățile publice vor beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *