vineri , 23 februarie 2018
Acasă / National / Nu ploieştenii trăiesc în cel mai poluat oraş din ţară! Comisia Europei arată cu degetul spre alte localităţi

Nu ploieştenii trăiesc în cel mai poluat oraş din ţară! Comisia Europei arată cu degetul spre alte localităţi

Chiar dacă ploieştenii cred că trăiesc în cel mai poluat oraş, Comisia Europei este de altă părere, care se pregăteşte să sancţioneze alte trei oraşe din România pentru poluare. Este vorba despre Bucureşti, Iaşi şi Braşov. 

Potrivit Digi 24, 25.000 de români mor în fiecare an din cauza poluării atmosferice, arată date îngrijorătoare care vin de la Comisia Europeană. De altfel, trei mari oraşe ale ţării ar putea fi sancționate de Bruxelles, tocmai din cauza calităţii aerului. 

România nu are probleme cu poluarea, dacă ne-am lua după datele Ministerul Mediului. Sunt date care centralizează informaţiile a 100 de staţii ce monitorizează calitatea aerului. Sunt însă 3 oraşe unde calitatea aerului este medie. Vorbim despre Medgidia şi Slatina.  În rest, România stă bine la acest capitol, cu toate că în 2014, Comisia Europeană începea procedura de infrigement pentru polure împotriva a trei oraşe: Bucureşti, Iaşi şi Braşov. Datele oferite de Ministerul Mediului arată că în aceste oraşe stăm fie bine, fie chiar foarte bine în privinţa calităţii aerului.

citeste în continuare:http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/trei-orase-din-romania-ar-putea-fi-sanctionate-din-cauza-calitatii-aerului-800961

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

În decembrie 2017, salariul mediu brut pe economie a ajuns la 3.662 de lei

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în luna decembrie a anului 2017, câştigul salarial mediu nominal …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *