luni , 19 februarie 2018
Acasă / Social / Ce delicatese culinare vor fi servite la Festivalul interetnic de la Ploieşti?

Ce delicatese culinare vor fi servite la Festivalul interetnic de la Ploieşti?

„Alfabetul convieţuirii” eveniment care va începe mâine şi va ţine tot weekendul, va aduce tradiţia etniilor care trăiesc în ţara noastră cu port popular, dansuri, cântec, dar mai ales mâncare tradiţională. Şi pentru că vorbim de un festival care se desfăşoară pe stradă, aşa va fi şi mâncarea, una pe care o poţi mânca pe strada. 25 de standuri cu mâncare îi aşteaptă pe ploieşteni să se bucure de gusturi şi arome inedite de la alte popoare. 

Cei care vor veni la festival vor putea savura preparate mediteraneene cu fructe de mare.

Turcii şi tătarii vor veni cu kabap şi şaorma, delicioase baclavale, sarailii, plăcinte.

Festivalul va aduce şi burgeri şi hot dog, care deşi par că ar fi mâncăruri americane, sigur au origine tot prin Europa.

Pentru iubitorii de peşte, va exista şi un stand cu diferite preparate din peşte, iar dacă vă e poftă de gulaş unguresc, cu siguranţă veţi găsi şi un ceaun mare cu acest preparat uşor picant care se mănâncă mai mult în Ardeal.

De la festival nu puteau lipsi mâncărurile noastre româneşti-tochitura, sarmale cu mămăligă, varză călită cu cârnaţi, ciolan cu fasole şi multe altele. 

Pe partea de desert-clătitele în fel şi chip preparate vor fi reginele evenimentului, dar am auzit şi de un desert special -kurtos cu îngheţată. Să nu uităm de gogoşi, îngheţată, dar şi alte prăjituri.

 

Festivalul interetnic va debuta vineri, 22 septembrie a.c., la ora 18.00, cu o defilare a ansamblurilor participante și parada costumelor tradiționale. În prezența autorităților și a invitaților va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, pe scena amenajată în zona de Sud a Bulevardului Castanilor.

În perioada celor trei zile ale festivalului se vor desfășura spectacole și concerte, ce vor fi susținute de reprezentanții minorităților participante, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești, Orchestra populară “Flacăra Prahovei”, etc. Va cânta Ionuţ Galani, cunoscut interpret de muzică grecească, Mahala Rai Band, dar şi artişti din uniunile mai multor etnii din România-maghairă, germană, albaneză, bulgară, armeană, poloneză, macedoneană, turcă, cehă şi altele. 

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

RAR dezminte zvonurile privitoare la ITP-ul suspendat al maşinilor

Registrul Auto Român respinge informațiile difuzate recent în mass-media potrivit cărora RAR și DRPCIV ar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *