luni , 19 februarie 2018
Acasă / Turism / Dacă vreţi să mergeţi la Sinaia Forever, grăbiţi-vă să găsiţi cazare! Gradul de ocupare este deja mare!

Dacă vreţi să mergeţi la Sinaia Forever, grăbiţi-vă să găsiţi cazare! Gradul de ocupare este deja mare!

În perioada 6-8 octombrie, Festivalul Sinaia Forever va marca încă o ediţie, cea cu numărul 23. Chiar dacă în ultimii ani festivalul se desfăşura la începutul lunii septembrie, acest lucru nu a mai putut fi posibil din cauza lipsei spaţiilor de cazare din staţiune. Doar pentru artiştii care evoluau în cele trei zile ar fi fost necesare 150 de camere, care nu erau disponibile. În plus, la început de septembrie, traficul rutier pe DN1 este în continuare mare.

Asta nu înseamnă că în octombrie veţi găsi mai uşor cazare. Noi am studiat câteva site-uri de profil şi am constatat că pe perioada festivalului gradul de ocupare al hotelurilor şi pensiunilor din Sinaia este de cel puţin 70%. Am găsit fie cazare în locaţii scumpe, fie prea îndepărtate de centrul oraşului. 

Astfel, două nopţi de cazare într-o cameră dublă dintr-o locaţie din Sinaia costă între 46 de euro pentru locaţii ceva mai îndepărate de centru şi 180 de euro în apropierea Castelului Peleş. 

Situaţia se complică dacă vreţi să mergeţi şi cu copiii. Oferta scade, sau dacă mai găsiţi ceva, este în hotelurile de patru stele cu tarife pe măsură. Cu 76 de euro pentru cele două nopţi am găsit cazare la o pensiune îndepărtată mult de centrul staţiunii, dar şi cameră într-o vilă de lux la 840 de euro pentru cele două nopţi.

Dacă vă gândiţi să luaţi cazare într-o localitate aproape de Sinaia, adică Buşteni, Poiana Ţapului, Comarnic, Breaza etc, luaţi în calcul că drumul va fi cu siguranţă aglomerat şi veţi pierde mult timp în trafic.

Deci indiferent unde veţi alege să vă cazaţi, este bine să vă grăbiţi pentru a mai putea găsi ceva pe placul vostru.

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

De anul viitor, bugetarii vor primi vouchere de vacanţă

Salariații din instituțiile și autoritățile publice vor beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *