duminică , 18 februarie 2018
Acasă / Administratie / Trei zile de distracţie pentru ploieşteni la Festivalul Medieval. Vezi aici programul!

Trei zile de distracţie pentru ploieşteni la Festivalul Medieval. Vezi aici programul!

În perioada 14-16 iulie 2017, Ploieştiul se va transforma într-un târg medieval în care vestimentaţia din vremuri demult apuse şi obiceiurile cetăţii vor putea fi văzute de toţi curioşii. Anul acesta se împlinesc 420 de ani de atestare istorică a oraşului Ploieşti, iar municipalitatea s-a gândit să puncteze acest moment printr-o manifestare cultural-educativă, dar şi divertisment. 

pe aceeaşi temă: http://prahovaeconomica.eu/2017/07/03/ploiestiul-targ-domnesc-festival-medieval-pentru-trei-zile-vezi-ce-suprize-pregateste-primaria/

Pe Bulevardul Castanilor, încă de vineri de la ora 12 se vor instala taberele medievale unde veţi putea vedea demonstraţii de lupte şi dansuri specifice evului mediu.

La ora 17 se va deschide oficial Festivalul cu vernisajul unei expoziţii de creaţie plastică, iar între 18 şi 18.30 pe bulevard va trece Parada medievală cu costume specifice epocii.

De la 18.30 veţi putea admira dansuri medievale şi până la ora 21 vor fi mai multe momente de muzică medievală.

Pe parcursul celor trei zile veţi putea admira şi cumpăra produse tradiţionale realizate de artizani într-un târg meşteşugăresc. 

Vineri de la ora 21 trupele Hara şi Spitalul de Urgenţă vor umple bulevardul cu acorduri noi, dar atât de îndrăgite.

Sâmbătă, 15 iulie, festivalul va începe cu diverse activităţi încă de la ora 10. Vor fi expoziţii de arme medievale, dansuri, şcoală de instrucţie, programe interactive cu publicul iar la ora 21 vor începe concertele celor de la Bere Gratis şi Vama.

Duminică, 16 iulie, de la ora 11 până la ora 12 va avea loc un turnir, urmată de o şcoală de instrucţie cu „pedepse medievale! De la 15 la 16 va avea loc o piesă de teatru cu temă medievală, iar de la ora 19 va avea loc un concert de muzică medievală.

Seara şi totodată festivalul se va încheia cu concertul trupelor Vunk şi Zdob şi Zdub.

Mai jos aveţi programul pe zile şi ore.

 

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

Vezi tarifele din parcările cu plată ale SGU Ploieşti propuse spre aprobare

Conducerea SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. a definitivat o propunere de proiect privind …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *