duminică , 18 februarie 2018
Acasă / Locuri de munca / O nouă fabrică va fi construită în Parcul Industrial Ploieşti. Se vor face aproape 400 de angajări

O nouă fabrică va fi construită în Parcul Industrial Ploieşti. Se vor face aproape 400 de angajări

Japonezii de la Calsonic Kansei demareaza o investitie de tip greenfield, lânga Ploiesti, care înseamnă construcţia unei noi fabrici de componente electronice pentru industria auto, investiţie ce va începe de anul viitor. 

Productia de serie va începe în 2020, compania făcând pana la 370 de angajări pe noi locuri de munca. Noua capacitate de productie va fi construita in vecinatatea celei existente in Ploiesti, investitie demarata de companie in 2006, si care in prezent are 630 de angajati, a anuntat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu.

Calsonic Kansei produce in Romania Radiatoare pentru sisteme de racire, intercoolere, incalzitoare si sisteme de aer conditionat. Compania este unul dintre cei mai importanti furnizori de componente pentru industria auto la nivel mondial (Alianta Renault-Nissan, Audi, Volkswagen, Daimler, Peugeot, Mitsubishi, Subaru, Mazda, s.a.).

Pe pagina de facebook a ministerului mediului de afaceri a apărut următoarea declaraţie a ministrului Petrescu: “Mă bucură să văd că unul dintre cei mai importanți jucători din industria de componente auto la nivel global consideră România cea mai potrivită destinație pentru extinderea afacerilor, beneficiind atât de cadrul fiscal avantajos cât și de potențialul resursei umane specializate. Sectorul automotive din țara noastră cunoaște o creștere semnificativă, intenția companiei Calsonic Kansei fiind o reconfirmare a direcției bune pe care acest domeniu industrial o are în România. Industria automotive este sectorul ce acoperă cea mai mare pondere a exportului românesc cu o contribuție de 10% la PIB-ul național. Perspectivele de creștere sunt certe și ca ministru pentru mediul de afaceri urmăresc să facilitez multiplicarea investițiilor prin creșterea amprentei investiționale a actualelor companii ce activează în această zonă cât și prin atragerea de noi investitori în acest sector performant”, a declarat Alexandru Petrescu. 

18813652_1351861354894458_4532692996806224695_n

Compania are peste 80 de fabrici de producție în care se realizează sisteme electronice, componente de interior, sisteme de admisie-evacuare și sisteme termice pentru automobile.

foto ilustrativa Agerpres.ro

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

Service-urile auto din România pregătite să angajeze chinezi! Vezi de ce?

Service-urile auto din România vor să angajeze chinezi ca să repare maşinile românilor. Asociatia Societatilor …

Un comentariu

  1. SALUT VREAU SI EU SA DEPUN UN CV PT FABRICA ALKA CE VA FI DESCHISA A IN PARCUL INDUSTRIAL DE LANGA PLOIESTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *