Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Ce a ieşit când un profesor de matematică român s-a apucat de afaceri? Cel mai exportat produs din România

29 mai 2017
Share:
Ce a ieşit când un profesor de matematică român s-a apucat de afaceri? Cel mai exportat produs din România

Florin Talpeş a fost desemnat în 2016 cel mai admirat CEO în Top 10 Cei mai admiraţi CEO din România, scrie businessmagazin.ro . Bitdefender este cel mai exportat produs românesc spune Talpeş. 

Anul trecut, Bitdefender SRL  care creează antiviruşi (controlată integral de Bitdefender Holding BV din Olanda), a înregistrat o cifră de afaceri de 387 de milioane de lei, iar profitul net înregistrat a fost de 57,6 milioane de lei, în creştere cu 242% faţă de anul anterior. În continuare, 97% din vânzări sunt generate de exporturi; compania nu publică însă şi date privind veniturile totale ale grupului, astfel că valoarea totală a afacerii nu este cunoscută. Mare parte din profit se reinvesteşte în achiziţie, dezvoltare de piaţă sau cercetare şi dezvoltare – segment pentru care bugetul va creşte cu aproximativ 25% anul acesta, potrivit lui Florin Talpeş.

Cel mai recent pariu al companiei este tehnologia de apărare lansată anul acesta - denumită Hypervisor Introspection (HVI). Este una dintre tehnologiile pe care specialiştii Bitdefender o numesc „far”, avangardiste, şi care le creează statutul de diferenţiatori în piaţă, atât în ce îi priveşte pe consumatorii individuali, cât şi clienţii companiei.

Statutul de cel mai admirat CEO în 2016 se leagă strâns de evoluţia Bitdefender, care a devenit pe parcursul a 15 ani cel mai vândut produs românesc de peste hotare. Florin Talpeş a fost prezent în top 10 în toate cele şase ediţii anterioare ale catalogului 100 cei mai admiraţi CEO din România, dar anul acesta a primit cel mai mare număr de voturi din partea mediului privat de afaceri. Ce înseamnă pentru antreprenorul român această recunoaştere?

„Soţia mea căuta profesori foarte buni şi întreba, «Cum îi găsim?», «Care sunt criteriile prin care să îi alegem?» Răspunsul este dat de comunitate: aceasta ştie care sunt profesorii cei mai buni, totul este să te adresezi acesteia, aşa că, dacă eu am ajuns să fiu văzut drept unul dintre profesorii buni, este extraordinar, este o onoare pentru noi, cei de la Bitdefender. Vorbim despre oamenii din comunitatea de afaceri, care sunt ei deja oameni excepţionali ai comunităţii la modul general, dacă ei spun despre noi că suntem bine, că ne plac şi că ne apreciază, este minunat – suntem printre printre cei admiraţi într-o comunitate care este ea însăşi admirată.”

Este răspunsul dat de Florin Talpeş, antreprenorul din spatele „celui mai exportat” produs românesc, aşa cum am descris Bitdefender în mai multe articole ale revistei, când a aflat că a fost ales cel mai admirat manager din România. A folosit exemplul printr-o analogie cu dezvoltarea afacerii soţiei sale, Măriuca Talpeş, Intuitext, axată pe dezvoltarea de produse pe piaţa educaţie din România. Împreună cu ea a pus la începutul anilor ‘90 bazele a ce avea să fie Bitdefender şi care i-au adus statutul de „cel mai admirat”, ce vine cu „încredere, foarte multă încredere”, potrivit antreprenorului.

citeste în continuare: http://www.businessmagazin.ro/cover-story/povestea-romanului-care-a-creat-un-produs-pe-care-il-folosesc-zilnic-milioane-de-oameni-16387937