miercuri , 18 octombrie 2017
Acasă / National / Restructurări la Telekom România. 500 de manageri şi-ar putea pierde locurile de muncă

Restructurări la Telekom România. 500 de manageri şi-ar putea pierde locurile de muncă

De astăzi încep discuţiile în ceea ce priveşte restructurările din Telekom România. Echipa de management a Telekom România, în frunte cu directorul general Miroslav Majoros vor discuta cu reprezentanţii sindicatelor despre planul de re­or­ganizare care are ca scop eficientizarea acti­vi­tăţii grupului de comunicaţii fixe şi mobile şi re­venirea pe creştere a vânzărilor, dar care pre­supune şi eliminarea unui număr important de funcţii de manager şi concedieri ce vor afec­ta câteva sute de oameni, scrie www.zf.ro.

Unul dintre sindicate a avansat de asemenea ipoteza că 500 de manageri îşi vor pierde poziţiile sau chiar locurile de muncă.

Telekom continuă practic, sub coor­do­na­rea de data aceasta directă a germanilor, re­struc­tu­ra­rea şi obţinerea de sinergii din fuziunea mo­bil/fix pe care a căutat-o ani de zile după pri­va­ti­zare, sub comanda grecilor de la OTE.

citeste si: http://www.zf.ro/business-hi-tech/grupul-telekom-avanseaza-cu-programul-de-reorganizare-boardul-a-discutat-noua-organigrama-16246273

În cadrul discuţiei echipa de management este aşteptată să ofere detalii şi despre noua organigramă a grupului, care a fost deja pre­zentată în cadrul şedinţei Consiliului de ad­mi­nistraţie desfăşurată în urmă cu o săptămână. Noua organigramă, care le impune direc­to­rilor să renunţe la mai multe poziţii de ma­na­ger şi la o serie de oameni din depar­ta­men­tele pe care le coordonează – pentru a re­duce cos­tu­rile şi a reduce complexitatea pro­ceselor, cir­culă deja informal în cadrul grupului, astfel că mulţi dintre managerii care s-au întrebat în ulti­mele două luni dacă funcţia lor va mai exis­ta sau nu cunosc deja ce intenţii au superiorii ie­rarhici şi compania în ceea ce-i priveşte începând cu data de 1 iulie.

După şedinţa Consiliului de administraţie de săptămâna trecută, toţi angajaţii grupului Telekom au primit de altfel o informare pri­vind discuţiile din board şi iminenţa trecerii la o nouă organizare.

„În şedinţa Consiliului de administraţie, echi­pa de management a prezentat stadiul ac­tual al procesului de transformare şi a pre­zentat noi iniţiative, printre care: digitalizarea ac­ti­vităţilor interne şi a celor orientate către cli­ent, optimizarea proceselor interne pentru o or­ganizare mai eficientă şi mai suplă, cu pier­deri şi birocraţie reduse; o nouă configuraţie şi struc­tură organizatorică ce urmează să fie defi­ni­tivate şi implementate în perioada ur­mă­toare. Vom asigura o informare continuă pe tot parcursul derulării programului şi vom re­veni cu detalii pe măsură ce acesta pro­gresează“, conform mesajului intern transmis de management către angajaţi şi care a fost vă­zut de ZF.

Proiectul de reorganizare New Telekom a fost anunţat public de directorul general Miroslav Majoros în februarie. El a declarat atunci că grupul trebuie să-şi schimbe rapid structura şi modelul operaţional „greoi“ – asemănător unei „instituţii de stat“.

 

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

Bani europeni pentru sănătatea românească. Vezi pe ce se vor duce 191 de milioane de euro

România va beneficia, în urma accesării fondurilor nerambursabile, de peste 191 milioane de euro pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *