joi , 11 ianuarie 2018
Acasă / National / Tendinţă: După 3 ani, 56% dintre angajaţii temporari devin permanenţi

Tendinţă: După 3 ani, 56% dintre angajaţii temporari devin permanenţi

Mai mult de jumătate (56%) dintre contractele de muncă în regim temporar din România se transformă, pe parcursul a trei ani, în contracte de muncă pe durată nelimitată, arată datele Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

România are astfel una dintre cele mai mari ponderi din Uniunea Europeană a contractelor de muncă pe perioadă limitată care se transformă în cel mult 3 ani în contracte pe perioadă nelimitată, după Marea Britanie (unde 58% dintre contractele temporare devin permanente) şi Letonia (57%).

„Modelul de preluare a angajaţilor temporari în echipa permanentă a angajatorului există de mulţi ani, de altfel tipul acesta de acord de preluare este cunoscut în domeniu ca «temp-to-perm». Frecvenţa sa depinde de motivul pentru care angajatorul recurge la munca temporară“, a explicat Corina Gonteanu, director strategic de marketing pentru Europa în cadrul furnizorului de soluţii privind forţa de muncă ManpowerGroup. Ea a mai precizat că, în general, angajatorii utilizează munca temporară în situaţii de substituţie, pentru înlocuirea persoanelor care lipsesc din companie pe o anumită perioadă, în situaţii de încărcare suplimentară temporară sau sezonieră sau în situaţii de calibrare a activităţii.

„Munca temporară este de asemenea utilizată în organizaţii care lucrează «pe proiecte» sau în domeniile în care rotaţia de personal este mare şi imprevizibilă (de exemplu suport clienţi). Dintre acestea, acordurile de preluare a personalului temporar în structura permanentă sunt cele mai frecvente în situaţiile de calibrare, adică noi unităţi sau linii de producţie, noi proiecte, noi modele de lucru etc. în care nu există de la început o imagine 100% clară asupra necesarului de personal, iar după o perioadă de funcţionare în care aceste aspecte se clarifică se produce preluarea unui procent semnificativ din echipa temporară“, a mai spus Corina Gonteanu.

citeste in continuare:

http://www.zf.ro/profesii/angajatorii-incep-sa-transforme-angajatii-temporari-in-permanenti-16252143

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

În decembrie, pensiile de stat vin mai devreme. Vezi când!

Ministerul muncii anunţă că luna aceasta pensiile vor mai veni mai devreme. Având în vedere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *