miercuri , 21 februarie 2018
Acasă / Social / Festivalul de folclor „Petruţa Sima” va deveni un simbol al comunei Tomşani-Video

Festivalul de folclor „Petruţa Sima” va deveni un simbol al comunei Tomşani-Video

Localitatea prahoveană Tomşani a fost gazda primei ediţii a Festivalului de folclor „Petruţa Sima”. Cunoscuta cântăreaţă de muzică populară şi lăutărească Petruţa Sima este fiică a acestei comune şi de aceea a ales să-şi lanseze aici cel de-al nouălea album.

La eveniment a participat şi fiica artistei, Mariana, care locuieşte de ani buni în Italia, dar îşi însoţeşte mama la astfel de evenimente ori de câte ori are ocazia.

Organizatorii evenimentului, Asociaţia Valex, vor să revină şi anul viitor cu acest festival şi să-l transforme într-un eveniment cu răsunet la nivelul întregului judeţ şi de ce nu, al ţării.

Festivalul s-a desfăşurat pe parcursul întregii zile de duminică, iar sătenii l-au sărbătorit pe Sfântul Gheorghe alături de zeci de interpreţi de muzică populară şi ansambluri folclorice şi au avut ocazia să asculte în premieră Imnul Prahovei.

Astfel de evenimente sunt importante pentru că reamintesc cetăţenilor că folclorul este în continuare cel mai bun ambasador al ţării noastre şi că este încă un motiv pentru care străinii vin în ţara noastră.

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

Să susţinem tradiţia! Ansamblul Calabreaza în duel la PRO TV

În mai puţin de o oră, la PRO TV, va începe o comeptiţie importantă între …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *