luni , 19 februarie 2018
Acasă / Social / Turismul montan limitat. Risc de avalanşă la altitudini mari în Bucegi

Turismul montan limitat. Risc de avalanşă la altitudini mari în Bucegi

Riscul de avalanşă în Munţii Bucegi este foarte mare, din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile, anunţă Serviciul Salvamont Prahova. Salvatorii spun că pe o scară de la 0 la 5, riscul în prezent este de 4, la altitudini de peste 1800 de m, şi risc însemnat de nota 3, de la înălţimi de sub 1800 de m.

„Stratul nou de zăpadă este puţin stabilizat şi cu coeziune slabă cu cel aflat dedesubt. Pe văi sunt depozite însemnate, declanşarea avalanţelor fiind posibilă şi la supraîncărcări slabe, pe pante suficient de înclinate fiind posibile şi declanşări spontane”, se arată în comunicatul transmis de salvamont.

De aceea, chiar dacă elevii mai sunt în vacanţă şi săptămâna aceasta, şi excursiile montane ar fi fost o variantă de relaxare, e bine să ştiţi că toate traseele turistice montane interzise în sezonul de iarnă în Bucegi, Baiului şi Ciucaş, rămân închise.

Turiştii sunt sfătuiţi, aşadar, să nu se aventureze în aceste zone pentru a evita riscurile inutile. Se poate face însă drumeţii la poalele muntelui pe trasee marcate.

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

RAR dezminte zvonurile privitoare la ITP-ul suspendat al maşinilor

Registrul Auto Român respinge informațiile difuzate recent în mass-media potrivit cărora RAR și DRPCIV ar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *