vineri , 12 ianuarie 2018
Acasă / Economic / Soarta petrolului românesc, discutată astăzi la CCI Prahova-Video

Soarta petrolului românesc, discutată astăzi la CCI Prahova-Video

WhatsApp Image 2017-03-31 at 17.58.49

Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a organizat astăzi prima ediţie a seriei de evenimente de networking intitulate „CLUBUL MEMBRILOR CCIPH”. La eveniment a participat Mircea Geoană, în calitate de preşedinte al Institutului Aspen România, organism care formează lideri, antreprenori de succes prin promovarea unui dialog informat şi critic între reprezentanţii mediului de afaceri, ai mediului politic şi ai societăţii civile de peste tot din lume, Hamza Karimov, preşedintele SOCAR România, dar şi numeroşi oameni de afaceri din România şi nu numai, interesaţi de domeniul petrolier şi energetic.

Cu această ocazie, Geoană a explicat celor prezenţi că nu ar fi o ideea rea să deschidă o filială a CCI Prahova în Huston, SUA, unde există o puternică comunitate de români foarte importanţi în toate domeniile pe care s-ar putea dezvolta România.

Lucrurile se mişcă, spune Geoană, dacă se pleacă de la Triada Sfântă-Public, Privat, Nonguvernamental, care trebuie unite în jurul aceleiaşi mese la dialog.

În ceea ce priveşte viitorul petrolier al ţării noastre, Geoană a declarat că depinde foarte mult de cum se va juca în viitor. „Ca români, suntem cam împrăştiaţi şi cam certăreţi. Trebuie să încercăm ca pe lucrurile importante, care nu au culoare politică şi care fac sens pentru toţi să lucrăm împreună. Există ţări mai mici şi fără resurse şi joacă, iar noi care avem şi experienţă şi expertiză şi resurse…trebuie un pic de imaginaţie şi a pune lucrurile şi oamenii împreună”.

Aceasta este prima dintre întâlnirile pe care CCI vrea să le asigure între oamenii de afaceri, existând convingerea că în acest fel, se vor cunoaşte şi astfel vor pune bazele unor parteneriate fructuoase.

preluare republikanews.ro

 

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

În 2018, sute de locuri de muncă nou create de investitori străini în Prahova

Anul viitor vine cu veşti pentru economia prahoveană şi pentru cei în căutarea unui loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *