duminică , 18 februarie 2018
Acasă / Administratie / Video-Niciun bloc din Regiunea Sud Muntenia nu a fost anvelopat cu bani europeni. Vezi de ce

Video-Niciun bloc din Regiunea Sud Muntenia nu a fost anvelopat cu bani europeni. Vezi de ce

La dezbaterea publică a bugetului Ploieştiului organizată ieri de către municipalitate, mai mulţi participanţi au dorit să ştie detalii despre programul de anvelopare termică a blocurilor. Mulţi dintre ei s-au plâns de faptul că în continuare le sunt cerute la dosar foarte multe documente, multe dintre ele fiind în acest moment inexistente, având în vedere vechimea blocurilor.

Oamenii cred că este o strategie menită să-i descurajeze. În replică, primarul Adrian Dobre le-a explicat că este problemă la nivel naţional din cauza ghidului solicitantului care impune toate aceste documente.

Mai mult, Dobre a explicat că pe întreaga Regiune Sud Muntenia nu există niciun bloc care să fie anvelopat pe fonduri europene, iar la nivel naţional există 50 de blocuri în analiză.

Principala problemă ar fi obligarea proprietarului de a desfiinţa construcţiile făcute fără autorizaţie înainte de solicitarea anevlopării. Aici intră însă inclusiv închiderea balconului cu geamuri, dacă aceasta nu era prevăzută.

În plus, este suficient ca un singur locatar să nu fie de acord cu aneveloparea pentru ca proiectul să pice.

De aceea, la APOR, primarii de municipiu au solicitat modificarea acestui ghid.

Potrivit acestui ghid, sunt eligibile următoarele categorii  de lucrări de reabilitare termica a blocului:

– lucrări de reabilitare termică a anvelopei;

– lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire

Sunt vizate în special blocurile de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990, în care locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri reduse (peste 50% dintre familiile – proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie de maxim 500 Euro).

preluare republikanews.ro

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

Prahovenii se plâng de funcţionari publici dezinteresaţi sau răuvoitori

Prahovenii se plâng în continuare că funcţionarii diferitelor instituţii publice nu se poartă cu ei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *