luni , 19 februarie 2018
Acasă / Administratie / Aproape jumătate din cheltuielile de funcţionare ale Ploieştiului vor merge pe salariile funcţionarilor. Vezi ce zice primarul Adrian Dobre-Video

Aproape jumătate din cheltuielile de funcţionare ale Ploieştiului vor merge pe salariile funcţionarilor. Vezi ce zice primarul Adrian Dobre-Video

Miercuri, la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti se va desfăşura dezbaterea bugetului pe anul 2017. Evenimentul are loc pentru că asa cere legea, nu pentru că ar exista şi fondurile necesare pentru ca cetăţenii să poată veni cu propuneri pentru investiţii sau pentru diverse proiecte. La un buget şi aşa sărac, luna aceasta s-a adăugat şi majorarea salarială a funcţionarilor publici. Concret, din totalul de 510 milioane de lei de la capitolul de funcţionare, 207 milioane de lei vor merge doar pe salarii.

Există însă şi bani pentru reparaţiile unor drumuri, după ce anul trecut primăria a plătit pe acest sector o datorie de 18 milioane de lei care a fost plătită. Pentru alte cheltuieli, bugetul va fi cârpit pe ici pe colo.

Veniturile bugetare sunt de doar 511 milioane de lei, dar foarte puţini bani vor merge pe investiţii.

Investiţiile vor fi însă realizate din creditul Exim Bank din care primăria mai poate face trageri doar în valoare de 25 de milioane de lei. Pentru cele 72 de milioane de lei rămase, municipalitatea are nevoie de aprobarea Ministerului Finanţelor.

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

Prahovenii se plâng de funcţionari publici dezinteresaţi sau răuvoitori

Prahovenii se plâng în continuare că funcţionarii diferitelor instituţii publice nu se poartă cu ei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *