marți , 20 februarie 2018
Acasă / National / Lista investiţiilor în sănătate, din împrumut BIRD, a fost actualizată

Lista investiţiilor în sănătate, din împrumut BIRD, a fost actualizată

Ministerul Sănătății a propus actualizarea planului de activități al proiectului „Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar”, potrivit unui memorandum discutat în ședința de astăzi a Guvernului.

Este vorba despre un proiect finanțat dintr-un împrumut primit, în anul 2014, de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

Proiectul a înregistrat întârzieri semnificative în implementare și, implicit, în planul de acțiuni și graficul tragerilor.

Noua conducere a Unității de Management a Proiectului (UMP) a identificat și abordat cauzele care au dus la întârzierile majore din primii ani de implementare și a realizat o actualizare și reprioritizare a planului de activități a proiectului.

Astfel, se propune accelerarea procedurilor de achiziție și management de proiect pentru realizarea obiectivelor și indicatorilor proiectului:

Ø Achiziție de echipamente pentru Unități Primiri Urgențe, valoare estimată de 9,5 milioane euro – termen de finalizare: octombrie 2017;

Ø Achiziție echipamente Radioterapie, valoare estimată de 38 miliaone euro – termen de finalizare: iunie 2018;

Ø Achiziție echipamente Imagistică, valoare estimată de 17 milioane euro – termen de finalizare: octombrie 2017;

Ø Achiziție echipamente Telemedicină, valoare estimată de 2 milioane euro – termen de finalizare: septembrie 2017;

Ø Achiziție de echipamente ATI, valoare estimată de 47 milioane euro – termen de finalizare: ianuarie 2018;

Ø Achiziție de echipamente Blocuri Operatorii, valoare estimată de 18 milioane euro – termen de finalizare: februarie 2018;

Ø Achiziție de echipamente Screening, valoare estimată de 14,8 milioane euro – termen de finalizare: aprilie 2017;

Ø Achiziție de echipamente ANMDM (Agenția Nationala a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale), valoare estimată de 0,675 milioane euro – termen de finalizare: iulie 2017;

Ø Achiziție de echipamente pentru centre de arși, valoare estimată de 12 milioane euro – termen de finalizare: august 2017;

Ø Achiziție de vehicule transport pacienți pentru zonele rurale defavorizate – proiect pilot, valoare estimată 1,7 milioane de euro – termen de finalizare: decembrie 2017.

De asemenea, memorandumul propune un nou calendar al lucrărilor de construcții, dar și pentru eficientizarea serviciilor medicale prestate în spitale sau în ambulatoriu.

Măsurile propuse au fost discutate în prealabil cu echipa Băncii Mondiale și se înscriu în costul total al proiectului.

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

În decembrie 2017, salariul mediu brut pe economie a ajuns la 3.662 de lei

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în luna decembrie a anului 2017, câştigul salarial mediu nominal …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *