marți , 20 februarie 2018
Acasă / Administratie / Mirosul de benzen din aerul respirat de ploieşteni a venit de la Petrobrazi

Mirosul de benzen din aerul respirat de ploieşteni a venit de la Petrobrazi

Mirosul urât de benzen care a i-a deranjat pe ploieşteni timp de două zile nu a venit de la Petrotel Lukoil, aşa cum s-a crezut, ci de la Petrobrazi. Disconfortul olfactiv s-a simţit în toate cartierele Ploieştiului din cauza vântului care a bătut în ultimele zile cu putere. Petrotel Lukoil a anunţat de ieri că se află în revizie şi că oricum nu lucrează cu benzen, iar Garda de Mediu Prahova şi-a trimis angajaţii pe teren să facă măsurători. De altfel, pe staţia PH-6 cea care monitorizează aerul în zona acestei rafinării, nu sunt măsurători decât ale dioxidului de sulf, nu şi ale benzenului, ca dovadă că Agenţia de Mediu nu a înregistrat în zona Mihai Bravu, emisii de benzen. Şi de data aceasta, autorităţile competente spun că nu este vorba de depăşiri ale noxelor în aerul respirat.„Am vorbit atât cu conducerea Gărzii de Mediu, cât şi cu cea a Agenţiei de Protecţia Mediului Prahova. Mi s-a spus că disconfortul olfactiv a venit de la Petrobrazi şi din cauza condiţiile atmosferice, cu vânt, a fost propagat în tot oraşul. Mi s-a mai spus, însă, că nu a fost vorba de poluare pentru că nu au fost depăşite limitele legale ale emisiilor în aer. Eu aştept însă un raport amănunţit pe care vi-l voi pune la dispoziţie”, a declarat prefectul Ioana Mădălina Lupea.

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

Primăria Ploieşti a depus cerere de finanţare pentru mai multe proiecte

Autoritatea Urbană constituită la nivelul Primăriei Municipiului Ploieşti anunţă depunerea la ADR Sud-Muntenia  a Documentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *