luni , 19 februarie 2018
Acasă / Administratie / 50 de milioane de euro pentru proiecte europene în Ploieşti

50 de milioane de euro pentru proiecte europene în Ploieşti

Din totalul de 200 de milioane de euro cât au fost repartizaţi de Uniunea Europeană pe AXA 4, Ploieştiul are repartizată suma de 50 de milioane de euro. Ieri, la Ploieşti a avut loc şedința ADR Sud Muntenia, la care au luat parte inclusiv reprezentanții municipiului Ploiești. evenimentul a avut ca temă prezentarea proiectelor care pot fi finanțate cu fonduri de la Uniunea Europeană, până în 2020. Astfel, pe Axa 4, municipiile reședință de județ, așa cum este și Ploieștiul, pot accesa fonduri europeană atât pentru infrastructura școlară, cât și mobilitate urbană, reconversia terenurilor degradate, dar și pentru revitalizarea comunităților defavorizate. Suma repratizată Regiunii pentru Dezvoltare Sud Muntenia pentru proiectele pe Axa 4 este de 201 milioane de euro. „Proiectele pot viza creșterea gradului de atractivitate, remodelarea centrului sau a diferitelor zone din oraș, repararea sau reabilitarea unor clădiri publice. De asemenea, se pot finanța proiecte din cadrul rețelei de învățământ din cadrul reședinței de județ. Este o axă importantă în care școli de toate nivelurile, începând de la ciclul primar până la ciclul liceal, dar și în universități pot fi reabilitate”, a declarat Liviu Mușat, directorul ARD Sud Muntenia.

 

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

Primăria Ploieşti a depus cerere de finanţare pentru mai multe proiecte

Autoritatea Urbană constituită la nivelul Primăriei Municipiului Ploieşti anunţă depunerea la ADR Sud-Muntenia  a Documentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *