miercuri , 21 februarie 2018
Acasă / National / Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România: „Sperăm ca firmelor ruseşti din România să nu le fie puse obstacole artificiale!

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România: „Sperăm ca firmelor ruseşti din România să nu le fie puse obstacole artificiale!

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la Bucureşti a declarat într-un interviu apărut pe bursa.ro că relaţiile economice româno-ruse ar trebui să fie dictate de considerente pur economice, avantajoase de ambele părţi, iar nu de politicile UE. „Federaţia Rusă propune României să-şi intensifice pe baze pur pragmatice cooperarea economică şi comercială reciproc avantajoasă, care s-a redus considerabil în ultimii trei ani, cu toate că, în anul 2016, cifra de afaceri a schimburilor comerciale dintre ţările noastre, practic, s-a stabilizat la nivelul de 3 miliarde USD. În acest sens, ne aşteptăm ca noul Guvern român să sprijine sugestia noastră, începând cu numirea unui nou copreşedinte al Comisiei interguvernamentale de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică (Guvernul rus este, de asemenea, în curs de selectare a candidatului pentru funcţia de copreşedinte)”, spune ambasadorul. Ambasada Rusiei la Bucureşti susţine investitorii ruşi existenţi în România. În acest sens, Kuzmin a declarat: „Sprijinul pentru investitorii ruşi din România, desigur, face parte din categoria priorităţilor în activitatea economică a Ambasadei noastre. Astfel de companii ruseşti internaţionale cu capital privat sau de stat, precum „Lukoil”, „Gazprom”, „Compania Metalurgică de Ţevi”, şi altele operează deja de mai mulţi ani, pe piaţa românească şi s-au recomandat ca nişte angajatori şi contribuabili serioşi. Sperăm că în activitatea lor în România – în deplină conformitate cu legislaţia şi standardele Uniunii Europene – nu le vor fi puse obstacole artificiale. Cea mai bună infirmare a „perfidiei” tezei privind o anumită dependenţă energetică a UE şi, în special, a României, de livrări, cum ar fi cele de gaze naturale din Rusia, o reprezintă situaţia din această iarnă grea. Consumul sporit de gaze ruseşti de către populaţia şi industria românească este dictat de fenomenele evidente ale economiei de piaţă, şi îndeosebi, de preţurile mai mici ale gazului din Rusia, adică achiziţia de gaze naturale din Rusia a devenit mai avantajoasă din punct de vedere economic pentru România. Schimburile comerciale reciproce, în special, având în vedere proximitatea geografică şi relaţiile economice statornicite în Europa, fac Uniunea Europeană şi Rusia interdependente. După părerea mea, nu există niciun motiv de temere din această cauză, mai ales că Rusia nu a dat niciodată motive de îndoială în legătură cu siguranţa livrărilor sale de purtători de energie”.

citeste interviul integral aici:http://www.bursa.ro/politica/exclusivitate-ambasadorul-federatiei-ruse-in-romania-nu-intentionam-sa-fim-atrasi-intr-o-noua-cur…&articol=315561.html

fotografia-arhiva prahova economica (anul trecut, Valeri Kuzmin a fost prezent alături de directorul Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov şi de autorităţile locale şi judeţene la Zilele Culturii Ruse, sărbătorite şi la Ploieşti. Valeri Kuzmin în partea stângă a fotografiei)

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

În decembrie 2017, salariul mediu brut pe economie a ajuns la 3.662 de lei

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în luna decembrie a anului 2017, câştigul salarial mediu nominal …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *