duminică , 18 februarie 2018
Acasă / Social / Centrul de Transfuzii Sanguine din Ploieşti are nevoie de sânge, iar poliţiştii secţiei 1 au sărit în ajutor

Centrul de Transfuzii Sanguine din Ploieşti are nevoie de sânge, iar poliţiştii secţiei 1 au sărit în ajutor

Vremea rea îi ţine şi pe donatorii de sânge departe de Centrul de Transfuzii din Ploieşti. De aceea, fiecare ajutor cât de mic este binevenit. 25 de poliţişti de la secţia nr.1 din Ploieşti au venit ieri să doneze sânge. „Şeful secţiei, domnul Ştefana, a venit de mai mute ori şi acum i-a adus şi pe ceilalţi poliţişti. Ne-au făcut o mare bucurie pentru că la începutul anului şi pe vremea asta rece nu prea sunt donatori. Şi dacă sunt, oricum sunt mai puţin decât pacienţii care au nevoie de sânge. Pe această cale rugăm pe toţi cei care ştiu că sunt sănătoşi să vină să doneze. Avem nevoie de toate grupele de sânge, dar mai ales de RH negativ!”, a declarat dr.Georgeta Hanganu, directorul Centrul de Transfuzii Sanguine din Ploieşti.

Cei care efectuează o donare completă (450 ml sânge) au dreptul să primească, la cerere:

  • 7 tichete de masă.
  • Zi liberă de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvenţă pentru elevi, studenţi şi militari, în ziua donării.
  • Analize gratuite și regulate ale sângelui, donatorul fiind ținut la curent în legătura cu propria stare de sănătate. Astfel, în cazul contractării unei boli grave precum hepatită, HIV, sifilis, tuberculoză, aceasta va fi depistată din timp și șansele de vindecare cresc considerabil. De aceea, e important să ştii ce primesc primesc donatorii de sânge în 2015.
  • Decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau resedinta în altă localitate decât cea în care îşi are sediul instituţia la care se face donarea de sânge.
  • Reducere de 50% la abonamentul pentru transportul in comun, dacă donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din cea în care donatorul este angajat

Donatorii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, greutatea – minim 58 kg femeile și 60 kg bărbații, tensiune arterială sistolică între 11 și 18 mmHg, să nu fi avut sau să nu aibă hepatită (de orice tip), HIV, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, dioptrii peste +/- 4, anemie sau gripă.

preluare republikanews.ro

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

Regulament nou pentru acordarea sporurilor în învăţământ

Regulamentul privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal didactic din învățământ, mărimea concretă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *