luni , 19 februarie 2018
Acasă / Economic / Bani europeni pentru tineri fără serviciu şi care nu mai merg nici la şcoală

Bani europeni pentru tineri fără serviciu şi care nu mai merg nici la şcoală

Tinerii între 16 și 24 de ani care nu merg la școală sau la vreun curs profesional și nu au un loc de muncă vor primi de la stat, din fonduri europene, până la 30.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri care trebuie să dureze minim 18 luni. Primirea banilor va fi condiționată de lansarea unei afaceri și derularea acesteia pe o perioadă de minimum 18 luni. Ideea a apărut ca urmare a unei statistici îngrijorătoare. 2 din 10 tineri din România între 16 şi 24 de ani nu merge la şcoală, nu au loc de muncă şi nici nu sunt prinşi în vreun curs. Tinerii care vor să opteze pentru acest ajutor vor beneficia și de cursuri de consiliere și formare în domeniul antreprenoriatului, înainte de a-și lansa afacerea, precum și de programe ulterioare de „tutorat/ mentorat” pentru creșterea și consolidarea afacerii.

mai multe detalii vezi aici:

http://www.fonduri-ue.ro/presa/noutati/2161-pocu-165-milioane-euro-fonduri-europene-pentru-viitorul-profesional-al-tinerilor

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

RAR dezminte zvonurile privitoare la ITP-ul suspendat al maşinilor

Registrul Auto Român respinge informațiile difuzate recent în mass-media potrivit cărora RAR și DRPCIV ar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *