vineri , 23 februarie 2018
Acasă / Economic / ANAF va face controale pentru a descoperi apartamentele închiriate şi nedeclarate

ANAF va face controale pentru a descoperi apartamentele închiriate şi nedeclarate

ANAF are în vedere în perioada următoare informarea contribuabililor şi asociaţiilor de proprietari/locatari privind obligativitatea înregistrării contractelor de închiriere la organul fiscal de către proprietarii de imobile. Vor fi emise notificări către asociaţiile de proprietari/locatari pentru a se comunica către organul fiscal informaţii cu privire la proprietarii de imobile care au apartamente închiriate, împreună cu datele de identificare ale proprietarilor (nume şi prenume, adresa de domiciliu, CNP). Ulterior se vor desfăşura acțiuni de control și vor fi aplicate sancțiuni, în condiţiile în care se constată că sunt proprietari care închiriază imobile şi nu înregistrează contractele de închiriere la organul fiscal competent. Contribuabilii care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare, au obligativitatea înregistrării contractelor de închiriere la organul fiscal, în termen de 30 de zile de la data încheierii contractului între părţi. Odata cu inregistrarea contractului trebuie depus si formularul 220 “Declaratia privind venitul estimat/norma de venit”.

citeste mai mult pe:

ANAF va emite notificări către asociațiile de proprietari/locatari pentru a afla cine are apartamente închiriate

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

De ce să nu-ţi repari maşina la service-ul partener al asiguratorului?

 Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.) atrage atentia tuturor pagubitilor RCA si asiguratilor CASCO …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *