vineri , 12 ianuarie 2018
Acasă / Turism / Vor părăsi marile bănci americane Londra ?

Vor părăsi marile bănci americane Londra ?

Michel Sapin, ministrul francez de finanţe, a declarat recent că directorii unor mari bănci americane i-au spus că se pregătesc să-şi mute o parte din operaţiuni din Londra în alte oraşe din Uniunea Europeană în condiţiile în care Marea Britanie face pregătirile pentru retragerea din blocul comunitar, scrie Bloomberg. Viitorul relaţiei dintre Marea Britanie şi UE au dominat discuţiile neoficiale de la reuniunile G20 şi FMI de săptămâna trecută de la Washington şi a reprezentat un subiect dominant în discuţiile miniştrilor de finanţe europeni din Luxemburg de luni şi marţi, a spus Sapin. Lira sterlină s-a depreciat în ultimele zile la cel mai scăzut nivel faţă de dolar din ultimii 30 de ani după ce premierul britanic Theresa May a vehiculat ideea că ţara sa va pierde accesul la piaţa unică – coloana vertebrală economică a UE – după Brexit. „Când am fost la Washington am vorbit cu reprezentanţi ai unor companii şi bănci mari din SUA.

citeste in continuare:http://www.zf.ro/business-international/ministrul-francez-de-finante-este-sigur-ca-marile-banci-americane-vor-parasi-londra-15805399

Despre Raluca Eparu

Raluca Eparu este jurnalist din 2001 atunci când s-a alăturat echipei Monitorul de Prahova. A scris pentru mai multe publicaţii locale şi naţionale (Monitorul, Observatorulph, Libertatea) şi este reporter corespondent pentru Prima TV din 2008. Crede cu tărie că presa are datoria de a informa şi educa şi că publicul poate fi format în funcţie de ce i se oferă.

Verifică şi

Dezbatere publică pe tema Fondului de garantare a pachetelor turistice

Ministerul Turismului lansează mâine, 18 decembrie, o dezbatere publică pe tema fondului de garantare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *